Рубрики: Цікаве

3 напівзабутих народних засоби для прання, які полегшать вам життя: їх використовували бабусі й нам треба

Прання одягу – процес, який завжди потребує чимало уваги та досвіду. Розповідаємо про забуті секрети від наших бабусь, які вони використовували у господарстві.

Після появи в нашому житті автоматичних пральних машин прання одягу перетворилось зі складного квесту у звичайну буденну справу. Достатньо придбати якісний порошок або гель для прання, додати кондиціонер і натиснути потрібну кнопку на агрегаті. Втім, часом стається таке, що звичайні магазинні засоби не можуть впоратись зі складними плямами або ж у нас і взагалі алергія на порошки та гелі. Згадуємо, якими засобами користувалися наші бабусі під час прання речей.

Народні засоби для прання

Звичайний аптечний розчин перекису водню – дивовижний відбілювач, який навіть не можна порівнювати з розрекламованими магазинними засобами. Такий розчин варто додавати виключно під час прання білого одягу. Простий лайфхак допоможе освіжити ваше вбрання та зробить його білосніжним, навіть якщо речі давно пожовтіли або стали тьмяними. Крім видалення плям, такий засіб ідеально дезінфікує одяг.

Якими засобами користувалися раніше під час прання речей

Лимонна кислота – ідеальний засіб, який раніше додавали чи не під час кожного прання. Єдиний вийняток, таку речовину не можна використовувати під час очищення делікатних тканин, оскільки він може зруйнувати його структуру. Після додавання лимонної кислоти під час прання одягу ви отримаєте чистісіньку білизну, яка буде приємно пахнути. Цей “продукт” також чудово поєднується з наступним засобом.

Якими народними засобами можна замінити пральний порошок

Найкращий натуральний засіб для видалення старих і важких плям – білий оцет. Він є доступним і бюджетним, а придбати його є можливість чи не в будь-якому супермаркеті. Такий засіб може допомогти подолати будь-які господарські виклики, але найчастіше його використовують саме під час прання. Білий оцет видаляє стійкі плями на світлому одязі та не залишає неприємних запахів. ¼ склянки буде достатньо на стандартний цикл прання з повним завантаженням барабана.

Поділитися