Рубрики: Цікаве

Ось чому часник сохне під час зберігання, втрачає вагу та псується: ці 3 поширені помилки роблять всі

Здавалося б, що потрібно знати для того, аби правильно зберігати часник? Насправді ж деякі секрети та поради все-таки варто вивчити. Розповідаємо про правила зберігання часнику.

Хтось купує часник у магазині, а хтось – вирощує культуру самостійно. Хай там як, але коли справа доходить до потреби відправити рослину на зберігання, чи не кожен робить хоча б одну з цих поширених помилок. Розповідаємо про поради експертів, які допоможуть вам зберегти часник протягом усієї зими та навіть весни. Обов’язково запам’ятайте ці секрети!

Як правильно зберігати часник

Перша помилка, яку допускають багато людей – одразу ж після збирання часнику обрізати стебла. Якщо ви завжди так робите, то не варто дивуватись, чому рослина у вас так швидко пересихає та втрачає вагу. Часникові стебла – важливі джерела корисних речовин для культури. У процесі зберігання вони віддають рослині ефірні олії та інші “смаколики”, які роблять плоди соковитішими та ароматнішими. Саме тому експерти рекомендують або взагалі не обрізати стебла, або робити це щонайменше через три місяці.

Експерти розповіли про основні правила зберігання часнику та лайфхаки, як зберегти його смачним

Наступна помилка також стосується підрізування стебла. Чимало городників, виконуючи таку процедуру, обрубують стебло “під корінь” – не залишаючи навіть маленької частини. Хоча після такої “стрижки” часник зручніше зберігати та й вигляд у нього симпатичніший, насправді такий прийом значно скорочує терміни та якість життя культури. Вже зовсім скоро він почне засихати, втрачати вологу та вагу. Такий часник вже не буде смачним. Тому експерти радять залишати невелику частину стебла, якщо ви все-таки наважились його обрізати.

Експерти розповіли про основні правила зберігання часнику та лайфхаки, як зберегти його смачним

І чи не головна помилка, яку можна зустріти на кожному кроці, бажання зробити з часнику музейний експонат. Не варто прагнути до ідеально красивої головки. Стебло “під корінь”, нібито некрасиве лушпиння прибрали, все підрізали – і зіпсували врожай. Часник буде добре зберігатись саме в тому вигляді, в якому його “створила” природа. Залиште все як є, навіть якщо вам здається, що це некрасиво.

Поділитися