Рубрики: Цікаве

Як потрібно доглядати за пральною машиною: 4 поширені “процедури”, які багато хто виконує неправильно

Правильний догляд за пральною машиною гарантує довгий термін її служіння. Розпвідаємо про основні поради, які допоможуть вам доглядати за девайсом без помилок.

Як дивно б це не звучало, але існує поширена думка, ніби за пральними машинами не потрібно доглядати. Мовляв, достатньо протерти пил зверху та з усіх боків – і все готово. Насправді ж правильний догляд не лише дозволяє вам краще очищувати власний одяг, але і забезпечити пральній машині довше життя. Розповідаємо про основні правила догляду, які багато хто просто ігнорує або виконує неправильно.

Як доглядати за пральною машиною

Перша та, напевно, найголовніша порада – час від часу проводити сервісне прання. Багато хто просто про нього забуває, а дарма. Найчастіше ми запускаємо цикли прання за температури від 30 до 50 градусів. У такому середовищі бактерії та віруси, які накопичуються на одязі, не знищуються. Це стає причиною появи грибка та неприємного запаху з барабана. Для боротьби з такою неприємністю час від часу потрібно запускати “гаряче” прання – раз на два-три місяці запустіть цикл із максимальною температурою з порошком, але без одягу.

Експерти назвали основні поради, як доглядати за пральною машинкою у домашніх умовах

Наступна помилка – не витирати гумовий ущільнювач. Між дверцятами та безпосередньо барабаном існує спеціальна прокладка, яка не дає воді протікати. У ній можуть накопичуватись бруд, пил, волосся, сміття та інші неприємні “знахідки” з вашого одягу. Аби гумка не протиралась і машинка не псувалась, потрібно влаштовувати вологе прибирання всередині девайсу – достатньо просто протирати гумку після кожного прання. Уважно протріть її, не забуваючи про “серединку”.

Ще одна розповсюджена помилка, яка швидко псує пральну машинку, це звичка класти занадто багато порошку. На пакуванні із засобами для прання завжди написано, скільки потрібно для тієї чи іншої ваги одягу. Якщо ви кладете більше, то зайвий порошок або гель просто осідають на внутрішніх деталях техніки, створюючи наліт.

Експерти назвали основні поради, як доглядати за пральною машинкою у домашніх умовах

Крім того, варто потурбуватись і про якість води, якою ви перете одяг. У великих і часто навіть у маленьких містах вода з-під крана занадто жорстка. Ви точно помічали, як на стінках чайника з’являється накип – у машинці відбувається теж саме. Додайте пом’якшувачі води під час прання та періодично очищайте машину від накипу за допомогою спеціальних засобів — їх продають у господарських відділах супермаркетів.

Поділитися