Рубрики: Цікаве

Часник лежатиме до наступного Нового року: елементарний прийом, який допоможе зберегти домашню пряність

Аби мати можливість смакувати домашній часник протягом усієї зими та навіть навесні, потрібно правильно його зберігати. Розповідаємо про основні поради та секрети.

Хоча така культура, як часник, зберігається довго, кожен городник все одно повинен знати основні правила та поради щодо його заготівлі на зиму. Головна особливість рослини полягає в тому, що вона буде довго тішити вас свіжим та апетитним смаком, якщо виконати всі необхідні процедури та правильно закласти його на тривале зберігання. Варто зробити щось не так – і часник одразу почне псуватись, сохнути та втратить пряний аромат.

Як зберігати часник

Для того, аби часник довго та якісно зберігався, почати його заготівлю на зиму потрібно з правильно обраних термінів збору. Так, озимі сорти культури ви можете починати збирати вже наприкінці липня. Що стосується ярового часнику, то його починають прибирати не раніше як у серпні. Якщо занадто рано зібрати плоди, вони не будуть смачними. А ось якщо забути про часник і зібрати його занадто пізно, то він почне псуватись прямо у вашому будинку – до зими така культура не доживе.

Експерти розповіли про основні правила зберігання часнику в домашніх умовах

Далі потрібно обрати місце, де ви будете зберігати часник. Якщо у вас є підвал, то влітку та восени, коли температура на вулиці ще досить тепла, потрібно занести часник туди. Складіть врожай у картонні коробки або просто сплетіть коси зі стебел і підвішуйте. Температура у приміщенні, де зберігається культура, повинна складати близько 4 градуси. Коли на вулиці стане прохолодно, ви можете перенести часник на балкон – головне, аби він не перемерзав.

Експерти розповіли про основні правила зберігання часнику в домашніх умовах

Варто зазначити, що зберігати часник можна і в холодильнику, якщо врожай невеликий. Для такого способу зберігання підходить тільки озимий часник. Покладіть його у пакет і закладіть у спеціальне відділення для овочів. Овоч залишатиметься свіжим протягом 4 місяців.

Поділитися