Рубрики: Цікаве

Деревну золу як добриво використовую з розумом. Як взяти з неї тільки користь для свого городу

Варто навчитись правильно вносити добрива на свій город – і всі культури, які ви вирощуєте, миттєво вам віддячать. Розповідаємо про основні правила приготування підкормки на основі деревної золи.

Смачні овочі неможливо виростити без належного догляду. Досвідчені городники точно знають, що добрива відіграють, якщо не найважливішу, то ключову роль у цьому процесі. Правильно обрані корисні речовини та мікроелементи допомагають тим чи іншим культурам давати апетитніші та якісніші плоди. Розповідаємо, які овочі потрібно удобрювати деревною золою та як це робити правильно.

Підкормка деревною золою

На вулиці вже вирує зима, а тому багато власників приватних будинків вже почали палити дрова для того, аби наповнити свою оселю теплом. Після тривалого холодного періоду золи накопичується чимало, втім не варто її одразу викидати або знищувати. Така речовина є джерелом великої кількості корисних речовин і мікроелементів, які можуть допомогти вашим рослинам та овочевим культурам дати щедрий врожай.

Експерти поділились основними секретами та порадами щодо удобрення деревною золою

Зазвичай досвідчені городники та садівники використовують розчин деревної золи для удобрення своєї ділянки. Втім, знавці рекомендують спробувати інший незвичайний спосіб використання такої речовини. Ви можете посипати деревною золою купу компосту – таким чином вам вдасться запобігати її тенденції до окислення. Компост, приготований за такою технологією, ви зможете використовувати для удобрення чи не всіх овочів на своїй грядці.

Експерти поділились основними секретами та порадами щодо удобрення деревною золою

Для реалізації такої незвичайної поради не потрібно мати науковий ступінь – достатньо почати готувати компост, як і звичайно. Втім, між шарами компосту потрібно досипати трішки золи. Так, наприклад, декілька горсток або звичайну лопату деревної золи потрібно додавати кожні 15 сантиметрів органічних матеріалів, які ви залишаєте “бродити”.

Поділитися