Рубрики: Цікаве

22 грудня – день зимового сонцестояння: прикмети та заборони. Не робіть це, щоб не привернути неприємності

З приходом зими настає одна з ключових астрономічних подій - зимове сонцестояння. Щороку 22 грудня зустрічає нас переломний момент, коли день стає найкоротшим, а ніч, навпаки, найдовшою.

Зимове сонцестояння є результатом географічного положення Землі відносно Сонця. Це астрономічне явище характеризується тим, що Сонце досягає свого найменшого зенітного положення, а потім починає рухатися назад.

22 грудня, день зимового сонцестояння, приносить із собою не тільки астрономічні події, а й безліч традицій і вірувань.

Ялинова гілка в цей день стане оберегом від нечистих сил

Народні прикмети

Існує безліч народних прикмет, пов’язаних із зимовим сонцестоянням. Одна з них свідчить, що в цей день краще утриматися від важливих справ і планів, оскільки енергетика навколишнього світу може бути нестабільною. Також вважається, що в цей період краще уникати початку нових проєктів, щоб не привернути негативну енергію. Зато, як вважали пращури, загадані 22 грудня бажання, обов’язково здійснюються протягом наступного року.

  • Згідно з народними прикметами, погода в день зимового сонцестояння може передбачити характер зими. Ясне небо обіцяє стійку і морозну погоду, тоді як хмарність може бути провісником сирих і теплих днів.
  • Яка погода 22-го, таку очікуйте й в останній день поточного місяця – 31 грудня.
  • Якщо піде дощ, то і весна буде дощовою.

А ще…

Вважалося, що обов’язково потрібно вдома поставити натуральну ялинку або хоча б її гілку, яка своїм запахом буде відганяти від будинку нечисту силу, що прокинулася в цей день.

Заборони

Багато культур дотримуються певних заборон у день зимового сонцестояння. Наприклад, у деяких релігійних традиціях рекомендується утримуватися від надмірностей і зосереджуватися на внутрішньому очищенні. У традиційній китайській медицині вважається, що цього дня слід уникати хірургічних втручань, щоб уникнути негативних наслідків.

  • Цього дня не варто переміщати рослини в будинку, оскільки це може порушити природну енергетичну рівновагу.
  • День зимового сонцестояння – не найкращий час для планування великих змін у житті. Краще зосередитися на внутрішніх процесах і саморозвитку.
  • Не можна прибиратися у домівках, краще це зробити напередодні. Інакше можна привернути неприємності.

Незалежно від того, дотримуєтеся ви цих прикмет чи ні, цей день залишається цікавою порою року, що нагадує нам про вічний обіг часу і циклічність природи.

Поділитися