Рубрики: Цікаве

Щоб не зіпсувати собі свято: експерти розповіли про 5 ознак свіжого оселедця. “Шуба” буде смачною

Малосольний оселедець - вишукана страва, що тішить поціновувачів риби ніжним смаком і багатством поживних речовин. Однак щоб насолодитися цим частуванням, важливо правильно вибрати продукт у магазині

Солоний оселедець – найпопулярніший з морепродуктів, який входить до складу багатьох страв як повсякденних, так і святкових. Тому ми вирішили цю статтю присвятити правилам вибору якісного оселедця і зберігання в домашніх умовах цього смачного та поживного продукту.

Як обрати якісний малосольний оселедець:

  1. Дивіться на колір. Якісний оселедець повинен мати природний, насичений колір. Його поверхня має бути рівномірною, без частинок, що відшаровуються, оскільки вони можуть свідчити про тривале зберігання або низьку якість сировини.
  2. Зверніть увагу на текстуру. Доторкніться до поверхні оселедця: вона має бути пружною, без ознак липкості. М’якоть має бути щільною, але не жорсткою, а шкіра – еластичною.
  3. Оцініть запах. Якісний малосольний оселедець не повинен мати різкого запаху.
  4. Перевірте вагу. Середня вага малосольного оселедця має бути 200-400 грамів. Якщо риби мають різну довжину, але однакову вагу, то беріть ту, що коротша – вона жирніша, а отже, і смачніша. Також подивіться на спину оселедця зверху: що товстіша, то жирніша.
  5. Оцінюємо стан очей. Якісний оселедець повинен мати ясні, прозорі очі без каламутності. Такі очі свідчать про свіжість продукту. Уникайте оселедця з каламутними або випуклими очима, оскільки це може бути ознакою тривалого зберігання або низької якості.

Усі ці критерії вибору також підходять для свіжомороженого оселедця.

Без росолу зберігайте не більше двох діб

Як зберігати малосольний оселедець удома

  • Зберігайте в холодильнику. Оселедець слід тримати за температури від 0 до 4 градусів Цельсія. Холодильник знижує ризик розмноження бактерій і подовжує термін придатності продукту.
  • Використовуйте герметичну ємність. Перекладіть оселедець із магазинної упаковки в контейнер із кришкою або вакуумну упаковку чи скляному посуді із кришкою. Це запобіжить потраплянню сторонніх запахів та вкриє продукт від повітря. Також це запобіжить й навпаки – попаданню запаху оселедця до холодильника.
  • Якщо риба була в заводській упаковці, то після її відкриття дотримайтесь рекомендацій зі зберігання, вказаних на самій упаковці. Якщо ви її придбали на ринку, то без росолу зберігайте не більше двох діб.

 

Поділитися