Чим відрізняється оселедець Матіас від звичайного: мало хто знає, що краще обирати у магазині. Лайфхак

Оселедець Матіас - це традиційна страва мешканців Нідерландів, яка являє собою ніжну та м'яку на дотик рибу. яка багато корисними речовинами, вітамінами, мікро- та макроелементами.

В перекладі “maagde” означає “діва”, що означає те, що оселедець молодий і не досяг статевої зрілості. В цей час риба має найніжніше мясо, аромат і чудово маринується.

Чим відрізняється Матіас від оселедця?

В першу чергу потрібно знати, що оселедець Матіас рибалки виловлюють в певний час року, а саме з кінця травня до середини липня. Це пов’язано з тим, що в цей період в складі риби найбільше м’яса і найменше жиру.

Щоб замаринувати Матіас фахівці використовують розсіл, в якому міститься сіль, лавровий лист, цукор, перець горошком та інші приправи. Для того, щоб м”ясо залишалося дуже ніжним – розсіл не повинен бути концентрованим. Його готують в дубових бочках за спеціальним голландським рецептом.

Чим відрізняється оселедець Матіас від звичайного
Чим відрізняється оселедець Матіас від звичайного

В Матіасі немає кісток. Все тому, що використовується спеціальна процедура засолювання.

Оселедець Матіас – дуже корисний продукт, який містить білки, вітаміни, мінерали. Окрім того він багатий та омега-3 жирні кислоти та вітамін D.

До слова, оселедець та скумбрію багато хто вважає не надто корисними. Та насправді за складом вони нічим не поступаються червоній рибі.

Так, в склад оселедця також входить магній та калій, які корисні для здоров’я серця та судин.

Якщо включити оселедець в своє меню, то це може знизити вірогідність розвитку атеросклерозу, цукрового діабету, і навіть онкологічних захворювань.

Та пам’ятайте, що їсти рибу також потрібно дозовано. Дорослій людині лікарі рекомендують вживати не більше 100 грамів соленої риби в день або 4-5 шматочків запеченої.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини