Рубрики: Цікаве

Поради садівника: підготовка до весняного сезону в лютому. Не гайте часу, щоб навесні не мати проблем

Лютий – це дуже відповідальний місяць. Садівникам належить зробити величезний обсяг роботи. Щоб нічого не забути, добре було б скласти список найважливіших справ.

Не треба поспішати й у лютому одразу сіяти томати. Взимку рослинам мало світла, вони погано зростатимуть і витягуватимуться. Багато садівників губляться, не розуміючи в яких числах краще посіяти насіння на розсаду. Досвідчені городники щороку користуються перевіреним алгоритмом. Перець сіють у третій декаді лютого, а баклажани – до 8 березня. За минулі роки багато що змінилося. Змінилися сорти, кліматичні умови, зими стали не такими суворими, як раніше. Деколи весна приходить дуже рано і вже у травні стоїть літня спека. Саме тому фахівці не рекомендують дотримуватись застарілих термінів. Насамперед потрібно уважно вивчити інформацію на упаковці з насінням, а потім провести нехитрі математичні розрахунки. Як правило, порядні виробники насіння вказують на упаковці термін дозрівання в днях. При визначенні термінів посіву необхідно врахувати час, який буде потрібний насінню для проростання. Перш ніж зайнятися посівом насіння, городникам потрібно приготувати землю. Якщо плануєте використовувати біопрепарати, обробку ґрунту необхідно проводити заздалегідь. Мікроорганізмам потрібен час, щоби включитися в роботу.

Готуємось до весняного сезону: поради садівника

Фахівці рекомендують внести всі необхідні поживні та розпушувальні компоненти за 2 тижні до посіву насіння. Якщо з осені садівник не побілив свої дерева або побілка була неякісною та змилася дощами, то побілочні роботи не пізно провести у лютому. Проте білити стовбури за мінусових температур – це непросте завдання. Можна скористатися іншим способом. Багато агрономів використовують для цього садовий бинт. Білим матеріалом слід обмотати стовбури дерев, захоплюючи розвилки між гілками. Завдяки цьому способу можна захистити рослини від гризунів. Часто для цього використовують старі жіночі капронові колготки. У сонячні лютневі дні троянди та інші чагарники під укриттям можуть випрівати. Щоб цього не сталося, потрібно перевірити, чи є щілини для провітрювання. У лютому верхній шар снігу стає дуже щільним, а знизу залишається пухким. Це ідеальні умови для мишей. Дрібні гризуни не ходять верхи, а прогризають собі нори в кучугурах. Щоб убезпечити рослини в саду, слід позбавити їх такої можливості.

Поділитися