Рубрики: Цікаве

Виживуть у будь-яких умовах: невибагливі кімнатні рослини, які вдало прикрасять вашу оселю яскравим квітом

Якщо у вас завжди не вистачає часу доглядати за домашніми рослинами, пропонуємо звернути увагу на такі невибагливі варіанти. Вони будуть рости за будь-яких умов.

Якщо вам хочеться насолоджуватися красивими кімнатними рослинами, але у вас завжди не вистачає часу на догляд за “друзями”, обов’язково ознайомтесь із цим рейтингом квітів для “лінивих”. Рослини не лише піднімуть ваш настрій і покращать якість повітря, але й додадуть естетики вашій квартирі або будинку. Навіть у випадку завантаженого життєвого графіку є сорти кімнатних рослин, які особливо стійкі до виживання.

Невибагливі домашні рослини

Найбільш популярною кімнатною рослиною, що завойовує серця своєю невибагливістю – мирна лілія, яка навіть при недостатньому освітленні може розцвітати. Вона потребує помірного поливання, особливо взимку. Не варто забувати періодично перевіряти вологість ґрунту, просто вставляючи палець.

Друге місце в загальному рейтингу займає хлорофітум, який, за словами експертів, майже самостійний. Забезпечте цій рослині достатній доступ до сонячного світла і дренаж ґрунту, а поливайте лише тоді, коли він виглядає зовсім сухим.

Експерти назвали рослини, за якими майже не потрібно доглядати – ростуть завжди та всюди

На третьому за популярністю місці – відоме грошове дерево, що завоювало популярність своєю простотою у догляді. За словами фахівця, її легко утримувати, і ця рослина не потребує великої уваги. Грошовому дереву потрібна невелика кількість води – поливу приблизно один раз на тиждень буде цілком достатньо.

Алое вера також привертає увагу “лінивих” садівників. Для її виживання потрібен невеликий обсяг води. Оскільки алое, як і грошове дерево, є сукулентом, воно потребує меншої частоти поливання, ніж інші рослини в приміщенні – вносити воду потрібно тільки тоді, коли верхній шар ґрунту висохне.

Експерти назвали рослини, за якими майже не потрібно доглядати – ростуть завжди та всюди

На п’ятому місці перебуває кімнатна рослина потос, яка легко виживе навіть при недостатньому освітленні і потребує обмеженої кількості води. Друга назва цієї рослини, диявольський плющ, вказує на те, як вона природно росте на стовбурах дерев, часто перебуваючи в тіні, що робить її ідеальним вибором для тих, у кого не вистачає часу.

Поділитися