Рубрики: Цікаве

Ця хитрість врятувала не одне моє свято: як обрати смачне та якісне сало – щоб без запаху та свіже. Лайфхак

Який українець не любить смачне свиняче сало зі шматочком чорного хліба та цибулею? Розповідаємо, за якими простими ознаками можна обрати смачну закуску.

Часта закуска на будь-якому українському столі – нарізане на тоненькі скибочки сало, декілька шматочків чорного хлібу та свіжа цибуля чи часник. Втім, вечеря може бути легко зіпсована, якщо ви оберете несмачне або навіть несвіже сало. Розповідаємо про основні секрети й тонкощі вибору сала, які дозволять вам насолодитись неперевершеним смаком справжньої української закуски.

Як обрати свіже сало

Основні ознаки якості сала – його колір, а також текстура продукту. Це важливо враховувати під час вибору сала до свого столу. Свіже, високоякісне сало відрізняється “живим” виглядом і білою та глянцевою текстурою. Наявність кров’яних капілярів у продукті також є нормою. Не варто лякатись, така особливість лише говорить про свіжість сала. Експерти радять уникати сала з жовтуватим відтінком, якщо ви обираєте вже солоний продукт. Не рекомендується обирати й сало у спеціях, оскільки це може виявитись просто спробою приховати неприємний запах продукту. Пам’ятайте, що приємний аромат і легкий характерний запах свідчать про свіжість сала.

Експерти розповіли, як правильно обрати свиняче сало, щоб воно було свіжим і смачним

Чи потрібен м’ясний шар на салі? Це залежить від того, з якою ціллю ви купуєте продукт. Сало з черевної частини тварини, на якому і є м’ясний прошарок, ідеально підходить для смаження на сковороді або запікання у духовці, але таке сало не рекомендується вживати сирим через можливість наявності бактерій та паразитів. Проте, у просоленому вигляді цей ризик відсутній.

Щодо смакових властивостей, найсмачнішими вважають шматочки сала з бокової частини чи спини. Такий продукт стовідсотково буде ніжним і товстим, але водночас матиме тонку шкірку. Воно чудово підходить для різних видів обробки: від сирого та смаженого до солоного, тушкованого і копченого. У разі, якщо ви віддаєте перевагу жорсткому салу, то слід обирати такі шматочки, що зрізають зі щоки чи шиї. Вони відмінно підходить для приготування у духовці чи копчення.

Експерти розповіли, як правильно обрати свиняче сало, щоб воно було свіжим і смачним

М’якість сала визначається товщиною його шкірки, і чим вона менша, тим ніжнішим і смачнішим буде продукт. Найоптимальнішою товщиною для сала вважається не більш як 6 сантиметрів. Важливо звертати увагу й на наявність волосків на шкірці сала – оптимально, щоб їх було мало, оскільки велика кількість може бути шкідливою для здоров’я.

Поділитися