Отже, ось що потрібно робити, щоб тюль став білим: дієві поради бабусі Ніни для ідеального вигляду штор

Тюль може з часом втратити свою білизну через пил, дим або просто від щоденного використання. За допомогою ниших порад ви зможете відновити блискучу білизну та насолоджуватися чистотою.

Що ж потрібно робити?

Насамперед тюль потрібно замочити у холодній воді. На цьому етапі ми не додаємо порошок або інші засоби. Мета замочування – видалити налиплий пил та інші поверхневі забруднення з волокон. Якщо відразу покласти тюль у теплу воду або відправити в прання, весь цей пил та інший наліт проникнуть ще глибше у волокна, і їх буде набагато складніше прибрати. Залиште тюль замочуватися в холодній воді на годинку-другу, цього буде цілком достатньо. Після цього відправте в пральну машину, встановивши температуру не вище 30 градусів. Тепер основне завдання – видалити забруднення, що в’їлися.

Практичні поради для відбілювання тюлю: буде знову білим
Практичні поради для відбілювання тюлю: буде знову білим

Якщо тюль дуже брудний, перед пранням потрібно добре натерти його господарським милом і залишити в такому вигляді на кілька годин замочуватися. Використовуйте біле господарське мило з лимонним ароматом, воно чудово відбілює та видаляє жирові забруднення. Це займе лише кілька хвилин, але на виході ви отримаєте кришталево білий тюль. Після мила обов’язково виполіскуйте тюль в чистій воді та відправте на прання в машинку.

Секрет відбілювання:

Перед початком процесу відбілювання необхідно переконатися в тому, що тюль ідеально чистий і не має інших видів забруднень, таких як плями або пил. У разі виявлення плям, рекомендується попередньо обробити кожну з них з використанням м’якого миючого засобу та теплої води. Це допоможе усунути основні забруднення, перш ніж приступити до загального відбілювання. Тут нам допоможе звичайна сіль. Приготуйте розчин. У 3 літри води додайте 5-6 столових ложок солі. Добре розчиніть її. Якщо бажаєте, можна додати більше солі. Вода має бути трохи теплою, щоб розчинити сіль.

Покладіть тюль у цей розчин і залиште на кілька годин. Запам’ятайте, що спочатку йде етап прання, а потім відбілювання. Якщо ви уважно прочитаєте інструкцію до відбілювачів, то побачите, що всі виробники рекомендують спочатку випрати білизну, а тільки після цього відбілювати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини