Покінчіть з міфами: розкриті найрозповсюдженіші помилки, які заважають ефективному прибиранню

Прибирання будинку - це не просто щоденний рутинний обов'язок, а й мистецтво, що вимагає розуміння правильних методів та технік. Однак, серед загальновизнаних порад іноді можуть зустрічатися міфи.

Коли справа доходить до прибирання, тут у кожної домогосподині знайдуться свої секрети та хитрощі, яких ми набралися від мами, бабусі та знайомих, і які використовуємо постійно. Насправді ж не всі наші знання про прибирання є правильними. Від миючих засобів до догляду за речами: дізнайтесь думку експертів про те, що з цього всього – правда, а що – помилка.

Експерти назвали основні міфи та помилки у прибиранні
Експерти назвали основні міфи та помилки у прибиранні

Міф 1: Всі миючі  та дезінфікуючі засоби вбивають всі мікроби

Одна з головних причин, чому ми прибираємо вдома – хочемо, щоб наша родина була здоровою. Але різні миючі засоби діють по-різному. Навіть між дезінфікуючими засобами є різниця: одні з них вбивають 99,99% бактерій, інші спрямовані на широкий спектр мікробів, включаючи навіть віруси, що викликають грип. Перше добре підходить для очищення вікон, меблів. Другим же потрібно обробляти особливо брудні місця в будинку, в яких можуть причаїтися і розмножуватися хвороботворні бактерії – раковини, ванна, унітаз.

Міф 2: Аерозольним миючим засобом можна відразу ж витирати

Будь-якому миючому засобу, незалежно від упаковки та способу застосування, потрібен час, щоб убити мікробів. Цей час зазвичай вказується в інструкції на упаковці. Намагайтеся дотримуватися цих рекомендацій і не змивати миючий засіб з поверхні раніше часу, інакше від такого прибирання не буде ніякого толку.

Міф 3: Хлорка – єдиний засіб, який вам потрібний

Так, хлорка – надійний і недорогий дезінфікуючий засіб. Але, крім того, що не всі поверхні в будинку потрібно дезінфікувати, враховуйте, що хлорка може пошкодити деякі поверхні – наприклад, стільницю з натурального каменю. Також хлорка може пошкодити герметики та порушити цілісність поверхні. І це вже не кажучи про страшний запах, який залишається після неї.

Навіть якщо ви не миєте з хлоркою натуральні поверхні, і хочете вбити всіх бактерій, хлорка – далеко не завжди вдалий варіант. Краще купувати миючі засоби, призначені виключно для прибирання у певних місцях.

Міф 4: Чим більше миючих засобів, тим краще прибирання

Використання надмірної кількості миючих засобів може бути навіть шкідливим. Часто миючі засоби містять агресивні хімічні речовини, які можуть пошкодити поверхні та викликати алергічні реакції.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини