Що потрібно сіяти в кінці лютого: Галина Іванівна – перша господиня на селі, ділиться своїми секретами

Звичайно, поки що можна сіяти не все поспіль, але деякими овочами зайнятися вже час. Наразі день прибуває, у рослин запускається механізм росту та швидкого розвитку.

Перш ніж щось сіяти, треба підготувати ґрунт. І саме цим зараз потрібно зайнятися. Будь-які ґрунти, які є у продажу, підійдуть для розсади, але вони можуть бути небезпечними не тим, що в них мало поживних речовин, а тим, що в них можуть міститись якісь патогени. Тому перший крок – це знезараження ґрунту. Але тут варто враховувати, що, якщо знезараження проводитиметься шляхом пропарювання чи проморожування, то разом із патогенною мікрофлорою загине і корисна, а вона необхідна для розвитку рослин. Тому після проведення процедури необхідно заселити ґрунт корисною мікрофлорою. Набагато краще використовувати біопрепарати, вони чудово знезаразять ґрунт, а також сприятимуть розвитку цієї корисної мікрофлори. Так само ґрунт має бути з нейтральною кислотністю та пухким. Провести знезараження потрібно і з насінням. Зовсім старе насіння може втратити свою якість, тому його краще замінити на новий посівний матеріал. Наперед потрібно купити фунгіциди та інсектициди, бажано біологічні. І, звичайно, перш ніж сіяти насіння, потрібно обов’язково придбати лампу. Як було сказано, день хоч і прибуває, але рослинам потрібно більше світла. Якщо є можливість з’їздити на ділянку, варто перевірити парники, теплиці і укриття з трояндами.

Поради експертів, яке насіння треба сіяти вже в лютому
Поради експертів, яке насіння треба сіяти вже в лютому

Крім насіння потрібно провести перевірку цибулин, бульб та іншого посадкового матеріалу. Знову ж таки через відлиги вони можуть прорости. У лютому можна починати висівати першу розсаду. Можна посіяти на розсаду томати та перці, які мають тривалий термін дозрівання, десь 120 днів. І не варто зараз сіяти ранньостиглі культури. Друга половина лютого особливо сприятлива для початку посівів багатьох квіткових культур, і деяких овочевих культур. Найпершими культурами із насіння слід висівати садову суницю. Якщо хтось хоче виростити садову суницю саме з насіння, та ще й так, щоб спробувати перші ягідки прямо цього сезону, тоді її насіння потрібно сіяти на розсаду дуже рано, у січні-лютому. Але так як січень вже закінчився, не варто втрачати часу, і потрібно швидше сіяти насіння в лютому. Краще вибирати ремонтантні сорти, які плодоноситимуть протягом усього літа з червня та аж до випадання снігу восени. Для посіву насіння садової суниці можна використовувати найменші стаканчики або касети, так як велика кількість ґрунту протипоказано для розсади в перший час розвитку рослин. При використанні ґрунто-брикетів не потрібно додатково вносити препарати для оздоровлення ґрунту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини