Рубрики: Цікаве

Ця ознака вказує на те, що фарш зіпсувався: як зрозуміти, що м’ясо вже не можна готувати та куштувати

Нікому не хочеться отруїтись через зіпсовані продукти. Аби уникнути небезпечних наслідків для свого здоров'я, радимо ознайомитись з ознаками, які вкажуть на те, що фарш вже поганий.

М’ясний фарш – основа чи важлива складова неймовірно великої кількості страв, які українці чи не щодня готують на своїх кухнях. Втім, попереджають лікарі й експерти, отруїтись м’ясом можна легко, а для організму таке випробування буде надзвичайно складним. Аби не ризикувати своїм самопочуттям, пропонуємо ознайомитись з основними ознаками, які допоможуть зрозуміти, чи не зіпсувався фарш.

Як зрозуміти, чи свіжий фарш

Фарш із м’яса різних тварин люди зберігають у морозильних камерах, просто у холодильнику, якщо планують використати його найближчим часом, або купують свіжий одразу з полиць магазинів. Проте, не завжди м’ясо може потрапити до вашого дому свіжим і навіть вдома воно може зіпсуватись. Крім усім відомих ознак поганого фаршу – неприємного запаху – є й інші характеристики, що вкажуть на потребу викинути таке м’ясо.

Експерти назвали основні ознаки, які допоможуть зрозуміти, що фарш зіпсувався та його не можна їсти

Перш за все, варто сказати про курячий фарш. Якщо він має кислий запах, а його колір став сірим, зеленим чи коричневим, то навіть не думайте про те, щоб готувати на його основі страви. Про несвіжість м’яса скаже і його консистенція – у свіжого фаршу вона має бути пружна, а ось зіпсоване буде слизьким та розвалюватиметься просто в руках.

Експерти назвали основні ознаки, які допоможуть зрозуміти, що фарш зіпсувався та його не можна їсти

Попри розповсюджений міф, що у морозильній камері продукти не можуть зіпсуватись, буває так, що фарш почав псуватись ще до повного заморожування, але їсти його вже не можна. Якщо з морозилки ви дістали м’ясо, почали його розморожувати та почули неприємний запах гнилого фаршу, одразу позбудьтесь від продукту.

Поділитися