Ці рослини завжди сію в тіні і вони ростуть, як на дріжджах: шкода, що земля раніше дарма “простоювала”

Сьогодні поговоримо про рослини, які цілком прийнятно почуваються у тіні і дають гарний урожай, незважаючи на обмежену кількість світла.

Досить добре росте в тіні такий універсальний овоч, як ревінь. Головне не забувати про своєчасний полив. З кислих стебел ревеню готують різні страви від супів до десертів.

Найкраще роздобути частину кореневища. При посадці в такий спосіб рослина швидше набере сили і почне давати соковиті стебла. При посіві насінням доведеться почекати рік, доки ревінь підросте і гарненько зміцніє.

Сміливо можете садити на притіненій ділянці всілякі види салатів. Наприклад, салат-латук та інші види листових і качанних салатів. А також  щавель, руколу, шпинат, листову гірчицю, крес-салат і мангольд.

Посадіть ці рослини в затінку і отримаєте чудовий врожай
Посадіть ці рослини в затінку і отримаєте чудовий врожай

В тіні листя цих культур будуть набагато соковитішими і ніжніше. Вони довше не загрубіють і не будуть гірчити.

Окрім того, чудово росте в тіні черемша, або як ще її називають “ведмежа цибуля”. Рослина ця вважається лікарською. Додаючи салату по кілька листочків черемші ви забезпечите себе та своїх рідних щедрою дозою необхідних організму вітамінів. У природі черемша росте під густою кроною дерев, тому тінь це його рідна середа зростання. Навесні, коли до свіжих огірків ще чекати і чекати, її смак у салаті може чудово замінити огіркова трава бараго. Ця рослина відмінно переносить тінь, витримує короткочасні заморозки та зовсім не завдає клопоту при вирощуванні. Зате ранніми вітамінами та зеленню ви себе забезпечити.

В тіні чудово себе почуває також петрушка, меліса, чебрець, селера.

Тож обирайте будь-які з вищеописаних варіантів та насалоджуйтесь багатим врожаєм на вашій садовій ділянці чи городі.

Популярне

Подібні новини