Рубрики: Цікаве

Ніколи не знімаю штори з карниза, щоб їх випрати: до неможливого простий лайфхак, про який і не здогадуються

Чисті штори – це, звісно, добре. Втім, найбільша неприємність полягає в тому, аби зняти їх із карниза, а потім – повісити назад. Розповідаємо про спосіб, для якого це не потрібно.

Для того, аби зняти штори з карниза, потрібно витратити чимало часу. Саме цей етап не подобається багатьом господиням, адже потрібно буквально виділити цілий день на те, щоб навести лад у своєму домі. Втім, зазначають експерти, насправді не потрібно морочитись зі зніманням штор із карниза – достатньо просто скористатись лайфхаком. Поради, як чистити штори на карнизі, сподобаються тим, у кого завжди мало часу.

Як випрати штори, не знімаючи з карниза

Для початку потрібно позбутись від пилу та бруду, які ховаються у кожній шторі. У цьому вам допоможе пилосос. Зазвичай на ньому є спеціальна насадка для фіранок, але, якщо такої немає, ви можете просто ввімкнути найнижчий режим всмоктування та одягти на трубку від пилососа вологу ганчірку – вона допоможе не пошкодити штори. Пройдіться такою конструкцією по всій поверхні тканини, аби забрати пил і бруд.

Експерти назвали простий і дієвий спосіб очистити штори, не знімаючи їх із карниза – лайфхак на мільйон

Наступним кроком потрібно освіжити штори. У цьому вам допоможе найзвичайнісінький мильний розчин. У теплій воді потрібно розчинити натерте на кухонну тертку господарське мило. У результаті має вийти прозора рідина із зовсім невеликою кількістю бульбашок. Найголовніше, щоб вона не залишала слідів на тканині, а тому варто не “переборщити” з кількістю мила.

Експерти назвали простий і дієвий спосіб очистити штори, не знімаючи їх із карниза – лайфхак на мільйон

За допомогою м’якої сторони губки пройдіться приготованим мильним розчином по всій поверхні штор. Особливу увагу приділяйте місцям, де є помітні забруднення. Разом із тим, пам’ятайте, що терти штори не потрібно, адже в такому разі ви можете просто пошкодити тканину. Обов’язково позбудьтесь від мильного розчину – у цьому допоможе волога серветка з мікрофібри.

Поділитися