Рубрики: Цікаве

Кабачочки будуть, рівненькі, красиві та соковиті. Ефективна підкормка для кабачків: щедрий врожай

3 максимально ефективні підгодівлі для кабачків у липні - серпні, щоб завалило плодами і рослини не хворіли до осені. Пропонуємо вашій увазі на вибір кілька перевірених підживлень для кабачків.

Кабачки ростуть, мабуть на кожному городі. Ця невибаглива рослина, з року в рік, дає хороші врожаї, радуючи нас своїми плодами, з яких виходять чудові страви. Незважаючи на те, що рослини дуже невибагливі, рекомендується внести кілька підживлень за літо, щоб рослинам було звідки брати сили на зростання плодів.

Кабачки, як і огірки, постійно потребують азотних підживлень, тому внесення раз на 10 днів настою з коров’яку, або бур’янів, більш ніж виправдано. Для приготування нарвіть відро будь-яких бур’янів, залийте водою і чекайте 5-7 днів. Потім кожні 2 літри настою, що вийшов, розводьте на відро чистої води і поливайте рослини.

Для кабачків додайте і зелене підживлення, ще йод та бір. Дані елементи дуже добре стимулюють утворення нових  жіночих квіточок. 10 крапель йоду і 2 грами розведеної борної кислоти в теплій воді, додайте в готовий зелений настій для поливу і підгодовуйте по 2 літри під кожну рослину. Настої можна замінити на підживлення гранульованим сухим гноєм чи кінським, це дуже зручно та поживно для рослин. Кожні 10 днів розкидайте по 1 столовій ложці сухих гранул під кожну рослину та ретельно поливайте.

Експерти назвали, яка підкормка найкраща для кабачків

Друге підживлення для лінивих садівників. Що називається вніс і забув, збирай лише плоди. Це добриво називається азофоска, воно забезпечить надходження до коріння рослин, таких основних речовин як: азот фосфор та калій у легкодоступній формі. Добриво не спричинить накопичення нітратів, тому його можна сміливо використовувати для кабачків. Раз на 15 днів полийте рослини з розрахунку 1 столова ложка азофоски на 10 літрів води. Підживлення здійснюється під корінь по 2 літри на кущ.

І на третьому місці розташувалися такі добрива, як кальцієва селітра та сульфат амонію. Перше добриво містить у своєму складі легкодоступний азот із кальцієм, а друге підживлення азот із сіркою. І те, й інше добриво дуже підходить для баштового плодоношення кабачків. Плоди виростають красивими та екологічно чистими. Для підживлення розведіть 1 столову ложку кальцієвої селітри на 10 літрів води, а через 12-15 днів внесіть за таким самим принципом сульфат амонію.

Поділитися