Рубрики: Цікаве

Сусідка відкрила мені очі: більше не вирощую капусту через розсаду на підвіконні. Роблю по-своєму і радію

Для кожного городника важливо виростити смачні домашні овочі, які вони будуть куштувати протягом усього року. Розповідаємо про спосіб вирощування капусти, який важко назвати правильним.

На сьогодні існує настільки багато варіантів вирощування капусти, що можна просто розгубитись. Ба більше, різні овочі городники вирощують різним способом, а тому заплутатись – найпростіше, що можна зробити. Втім, сьогодні ми хочемо розповісти не про найкращі методи вирощування капусти, а про те, як цього робити точно не потрібно. Такий спосіб лише забере у вас вільний час і не дасть насолодитись щедрим врожаєм соковитих овочів.

Як вирощувати капусту правильно

Городники, які вже не перший рік вирощують врожай на своїй ділянці, звикли постійно шукати нові способи та методи покращення цього процесу. Всі намагаються прочитати якомога більше теоретичного матеріалу, в якому, своєю чергою, інші городники часто рекомендують вирощувати капусту через розсаду. Спершу це може здаватись доволі логічним рішенням, адже отримати врожай можна набагато швидше. Втім, цей спосіб має низку мінусів.

Експерти у темі городу розповіли про спосіб вирощування капусти, який важко назвати правильним

Першою причиною, яка часто зупиняє городників і змушує їх задумуватись, чи варто взагалі вирощувати капусту через розсаду, це незручність даного методу. Такий спосіб передбачає підвищений догляд і за сіянцями і за розсадою, яку вже перенесли у ґрунт. Річ у тім, що капуста виростає доволі блідою та недостатньо соковитою, через що ви можете засмутитись і подумати, що причина у неправильному догляді чи невдалому сорті. Насправді ж усе просто!

Експерти у темі городу розповіли про спосіб вирощування капусти, який важко назвати правильним

Крім недостатньо привабливого зовнішнього вигляду та поганого смаку, капуста, вирощувана через розсаду, набагато більше страждає через захворювання та шкідників. Рослина росте млявою та слабкою, а її підвищена хворобливість змушує городника приділяти овочевій грядці набагато більше часу. Саме тому досвідчені експерти радять ніколи не вирощувати культуру в такий спосіб.

Поділитися