Рубрики: Цікаве

Вдячна за цю пораду. Мій врожай зріс на 30%: зробила з насінням як свекруха сказала – і все проросло миттєво

Займаєтеся посівом першої городини? Обов'язково ознайомтеся з цим методом обробки посівного матеріалу, який точно допоможе вам отримати більше врожаю.

Сільське господарство — це робота, яка вимагає постійного пошуку оптимальних методів для поліпшення врожаю. Один із найцікавіших та неординарних методів — замочування насіння в содовому розчині. Цей універсальний копієчний спосіб обіцяє збільшити врожай овочів на цілих 30%.

Навіщо городникам сода?

Городник розповів, як слід обробити насіння перед посадкою

Содовий розчин слугує як потужний агент дезінфекції, сприяючи знищенню шкідливих мікроорганізмів, які можуть завдати шкоди насінню та впливати на ріст рослин. Збільшена стійкість до захворювань дозволяє рослинам виростати сильними та здоровими, що сприяє збільшенню врожаю.

Спірність навколо соди

Спроби використовувати соду для обробки насіння розділили досвідчених садівників та аматорів. Деякі висловлюють свою підтримку, рекомендуючи соду як ефективний метод дезінфекції насіння. Інші садівники ставляться до содового розчину критично, вважаючи його застарілим, і віддаючи перевагу хімічним засобам. Проте, все ж варто спробувати цей лайфхак.

Рекомендації для ефективного використання

Городник розповів, як слід обробити насіння перед посадкою

Якщо ви вирішили все ж таки випробувати унікальний спосіб обробки посівного матеріалу в розчині соди, слід дотримуватися певних рекомендацій. Майбутні огірки і томати слід замочувати у 1% розчині соди, що становить 2 чайні ложки на літр води. Після 24 годин перебування насіння у такій суміші, його слід промити водою, невеличкою часткою підсушити та висівати.

Якщо ви вирішили обробити саме цибулю для посіву, слід використовувати соду трохи інакше: чайну ложку розчиняють у літрі гарячої води (45-50C). Після цього городину занурюють в отриману суміш та залишають на пів години у теплому місці.

Поділитися
Опубліковано