Рубрики: Цікаве

Цю полуницю сіяла і буду сіяти завжди: найсолодша, морозостійка, врожайність по 3 кг з куща. Найкращий сорт

Любителям цієї популярної рослини добре відомо, що якщо через чотири роки не провести пересадку полуничного куща, у наступні роки вже важко буде розраховувати на хороший врожай.

Якщо взагалі не пересаджувати кущі полуниці, вони від старості зовсім припинять ділитися ягодами. Звичайно, якщо дуже подобається якийсь конкретний сорт, то його поціновувач не полінується і своєчасно оновлюватиме посадки. Але слід зауважити, що зараз фахівцями виведені такі сорти полуниці, які майже вдвічі довше за звичайні сорти плодоносять на одному місці, причому великий розмір їх ягід сподобається багатьом любителям цієї чудової культури. Розповімо докладніше про ці сорти полуниці.

Гігантелла Максим

Полуниця Гігантелла Максим має чимало шанувальників у нашій країні. Важко не полюбити такий сорт, адже на його великих кущах (до 65 см у висоту, і до 75 у діаметрі) виростають ягоди такого великого розміру, яким багато сортів цієї культури не можуть похвалитися – досить часто в урожаї можна зустріти 100-грамові ягідки. При хорошому догляді, до 8 років кущі радуватимуть досить непоганим урожаєм ягід, багато з яких виростають більше в ширину, а не в довжину, як плоди більшості сортів. Багатьом подобається ананасові нотки, що ледь уловлюються, в солодкому смаку цієї полуниці, через що і вибирають цей сорт для висадки на своїй ділянці ті, хто радий докласти необхідних зусиль у догляді за цією чудовою полуницею.

Опис сорту полуниці Гігантелла

Кущі, що досягають у висоту 50 см, потужні та розлогі. Через такі розміри їх не можна висаджувати близько один від одного – інакше посадки виявляться дуже загущеними. Листові пластини слабо зморшкуваті, великі, насичено-зеленого кольору, листочки трохи гофровані. Квітконосні пагони міцні, добре витримують вагу великих плодів. Збирання ягід починається при вирощуванні на відкритих грядках з 1-ї декади липня. Якщо “Гігантелла” культивується під плівковим укриттям, то збирання плодів починається на 1,5-2 тижні раніше. З одного екземпляра утворюється до 30 квітконосів. Квіточок на 1 квітконосі формується від 6 до 10 шт. Плодоношення за сезон лише 1 раз. Але завдяки великоплідності, коли ягідки досягають 50-60 г, іноді 100 г, можна зібрати з кущика 2.5-3 кг.

Обираємо сорти полуниці правильно: поради спеціалістів

Повністю стиглі полунички пофарбовані в темно-червоний колір, з білими цятками. М’якуш характеризується щільністю, цукристістю і соковитістю. Завдяки смаковим якостям ця садова полуниця – ідеальний варіант для варення, плоди чудово зберігаються і в замороженому стані. Потужні кущі відрізняються відмінно розвиненою кореневою системою, що живить верхню частину рослини і дає можливість утворювати велику кількість товстих вусиків. Особливо таке нарощування притаманне молодим кущикам, після 3-го року кількість вусів за сезон зменшується. Селекціонери наділили “Гігантелу” непоганим імунітетом до різних хвороб. Ягідна культура хворіє за хорошого догляду рідко. Проте профілактичні процедури проводити необхідно.

Поділитися