Рубрики: Цікаве

Ні бур’янів, ні проріджування. Вирощую розсаду моркви вдома в комфорті: потім беру і відводжу грядку на дачу

Не потрібно вигадувати особливо складних способів – достатньо скористатись цими легкими порадами, аби виростити моркву просто та без "зайвих" рухів.

Коли мова йде про спрощення процесу вирощування різноманітних культур на городі, ніхто не хоче ризикувати та врешті-решт не отримати щедрого врожаю. Втім, із таким простим способом пророщування розсади моркви ви зможете легко виростити культуру без необхідності проводити проріджування на ділянці. Для цього вам просто потрібно використовувати яєчні лотки. Спочатку ви зможете легко та без клопоту виростити розсаду моркви у них, а потім – на вашому городі будуть вже готові мініатюрні грядки.

Як виростити моркву правильно

Нічого важкого чи надзвичайного у вирощуванні розсади в яєчних лотках немає. Для початку вам потрібно обрати необхідну кількість пустих і чистих лотків. Наступним кроком місткість для вашої розсади потрібно змочити невеликою кількістю чистої води – для цього краще використовувати пульверизатор. Коли лотки стануть вологими, у дні зробіть невеликі отвори за допомогою пальця. Для того, аби земля не просипалась через ці отвори, використовуйте кришку від яєчного лотка, як підставку.

Експерти розповіли, як вирощування розсади моркви в яєчних лотках допомагає полегшити збір врожаю

Тепер беріться до посіву моркви на розсаду – на цьому етапі ви можете робити все, як робите зазвичай. Спочатку заповніть яєчні лотки удобреною землею, а потім почніть сіяти насіння моркви, по одній гранулі на кожне заглиблення в яєчному лотку. Наступним кроком можете прибирати підставку з лотка.

Експерти розповіли, як вирощування розсади моркви в яєчних лотках допомагає полегшити збір врожаю

Важливо зазначити, що після посіву моркви на розсаду її не потрібно поливати. Ба більше, земля, яку ви використовуєте для розсади, також повинна залишатись абсолютно сухою. Перенесіть лотки на город, розкладіть їх на виділеній для вирощування моркви грядці, присипте землею та утрамбуйте ґрунт ногами. Все – далі можете просто чекати!

Поділитися