Абсолютно будь-яка розсада з хирлявої в міцну за 3 дні. Шкода, що тільки зараз дізналась про цю підкормку

Розсада часто витягується, нахиляється та демонструє всі ознаки нестачі харчування одразу. Або просто "сидить" і тихенько чахне - як це робить частіше перець.

Коли розсада тільки сходить, вона дуже невибаглива на вигляд, особливо якщо світла не вистачає. Рослини виглядають досить кволими, тому дуже часто садівники-початківці запитують, чим полити молоденьку розсаду перцю і помідорів, щоб з кволої перетворилася на живеньку і міцну. Розсада часто лист скидає – так чинить незадоволений життям баклажан. А все тому, що на початку зростання ми не забезпечили розсаду необхідними умовами.

Головна помилка. Після перших сходів не потрібно відразу розкривати всю зелень, знімаючи плівку чи скло. Або розкривати усі склянки. Плівку, скло краще знімати після появи близько 70% сходів. Якщо ми знімемо укриття раніше, ґрунт пересохне – це ускладнить існування сіянців, що карабкаються вгору. Сіянцям потрібен відповідний мікроклімат: тепло і висока вологість повітря. І – притінення. Їх не потрібно виставляти під лампи.

Експерти назвали, яка підкормка найкраща для розсади
Експерти назвали, яка підкормка найкраща для розсади

У цю молоду для рослин пору ще рано вносити класичні підживлення, з вмістом різних макро та мікроелементів, на кшталт фосфору калію та азоту. А ось підсилювачі зростання якраз підійдуть. Одна з перевірених перших підживлень для маленької розсади – це звичайний перекис водню. Всім знайоме з дитинства засіб для обробки ран, досвідчені городники навчилися використовувати у садівництві. Засіб перевірений часом, коштує копійки і завжди є під рукою у кожному будинку, а це величезний плюс.

Перекис прискорює ріст кореневої системи та листя рослин, зміцнює імунітет розсади, посилює адаптогенні здібності та запобігає молодим рослинам від чорної ніжки та інших загнивань. З перекисом молодій розсаді справді легше рости та розвиватися. Вся справа в тому, що перекис, потрапляючи в ґрунт, насичує його киснем, а часто корінням його не вистачає через щільну землю.

Для підживлення 1 столову ложку перекису розведіть в склянці з водою і поливайте розсаду по 1-2 чайні ложки під кожен корінь. Верхній шар землі при цьому не повинен бути сухим, радимо попередньо поприскувати лоток із розсадою з пульверизатора. Процедуру проводити 1 раз на тиждень, всього вистачає 3-4 таких підживлення, щоб розсада почувала себе чудово. Використовувати розчин потрібно одразу після приготування, інакше він втратить свої корисні властивості.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини