Кума принесла ананас, а я відрізала йому “чубчик” і зробила це: тепер росте на підвіконні і тішить око

Сьогодні поговоримо про те, як виростити у себе вдома екзотичний ананас. Зробити це цілком можливо. Існує кілька способів вирощування ананаса в домашніх умовах.

Ми з вами розглянемо спосіб вирощування з корони або розетки рослини. Цей спосіб вважається найпростішим. Щоб успішно виростити ананас необхідно підібрати правильний плід. Він повинен бути стиглим і найголовніше мати здоровий “чубчик”.

Найкращий час покупки ананаса для посадки – літо або початок осені, оскільки в зимовий період розетки рослини найчастіше підморожені і відповідно не приживуться. Центр “чубчика” має бути цілим, а листя соковитим та зеленим.

В першу чергу гострим ножем акуратно прибираємо верхівку так, щоб не пошкодити серцевину.

Якщо на верхівках залишилася м’якоть – прибираємо її, щоб запобігти гниттю.

Як виростити ананас з верхівки: поради
Як виростити ананас з верхівки: поради

Також видаляємо нижній ряд листя, щоб було видно стовбур рослини.

Довжина стовбура повинна становити близько 1 сантиметра.

Після того, як ми обрізали “чубчик”, його необхідно просушити. Робити це потрібно у вертикальному положенні протягом двох-трьох тижнів. Це потрібно для того, щоб на живці загоїлися рани.

Для успішного вирощування необхідно підібрати підходящу ємність і грунт. Можна використовувати звичайний горщик для квітів, головне, щоб на дні горщика були дренажні отвори.

Розмір горщика підбираємо трохи більше розетки ананаса. Спочатку робимо дренажний шар – для цього на дно ємності насипаємо шар керамзиту, товщиною 2 сантиметри.

Зверху насипаємо грунт і гарненько зволожуємо його.

Після цього висаджуємо підсушену розетку плода. Для цього заглиблюємо її до нижнього листя,а грунт утоплюємо руками. “Чубчик” гарненько поливаємо з пульверизатора.

Горщик накриваємо ковпаком. Це може бути обрізана пластикова пляшка необхідного діаметру або целофановий пакет.

Так ми створимо необхідну вологість. Ставимо горщик в тепле та добре освітлене місце, але так, щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені.

Приблизно через місяць ананас дасть перші корінці. Ні в якому разі не поливаємо “чубчик” до цього моменту, а лише регулярно обприскуємо листя.

Після вкорінення пересаджуємо рослину у горщик побільше і накриваємо ковпаком. Через два-три тижні ковпак можна прибрати. Поливати рослину потрібно тільки теплою водою рідко, але рясно – тоді, коли грунт просохне.

Популярне

Подібні новини