Рубрики: Цікаве

Мій часник виростає розміром з кулак: просто кладу в лунку один простий інгредієнт. Завалює врожаєм

Восени готуємо грядки для посадки озимого часнику. Вносимо добрива під час перекопування ґрунту. Це підвищує врожайність, часник виростає великим та здоровим.

Часник є одним з найстаріших відомих культурних рослин. Його використовували в Єгипті, Римі та інших давніх цивілізаціях.
Лікарські властивості: часник завжди вважався цінним засобом у медицині. Він використовувався для покращення імунітету, лікування застуд, підвищення енергії та багатьох інших цілей.
Часник має потужний смак і аромат, що робить його популярним інгредієнтом у багатьох кухнях світу. Він використовується як приправа для страв, а також як складова частина соусів, маринадів, супів та багатьох інших страв. Розкажемо докладніше, які виростити багатий врожай, і які добрива потрібно покласти в лунки.

Технологія покращення врожаю часнику: рекомендації городників

Добрива

Восени під час підготовки грядки вносимо добрива. При перекопуванні ґрунту вносимо перегній та суперфосфат. Ці добрива містять макроелементи. А при внесенні золи безпосередньо в лунки, рослини ще отримують мікроелементи.

Деревна зола для додавання до лунок при посадці часнику

Деревна зола є натуральним добривом, яке, крім фосфору, калію, магнію, містить також мікроелементи: сірку, марганець, залізо та інші. А часник чуйний на мікроелементи. Тому часник виросте великим та здоровим.

Обробіть зубчики часнику порошком борної кислоти і добре перемішайте, щоб усі зубчики були опудрені. Завдяки борній кислоті всі зубчики часнику добре зимують і навесні активно ростуть. Оброблені зубчики часнику виростають більші, ніж зазвичай посаджений часник.

Отже, посадку часнику проводимо у такій послідовності. Обробляємо зубчики часнику борною кислотою. Далі беру цей посадковий матеріал, деревну золу та йдемо до заздалегідь підготовлених грядок. На грядках робимо лунку, насипаємо на дно лунки деревну золу. Приблизно на 1 лунку йде 1 столова ложка золи.

Посадка озимого часнику

Після внесеного добрива саджаємо зубчики часнику. Посаджений часник присипаємо родючою землею або перегноєм. Грядку з посадженим часником накриваємо соломою, щоб не вимерзли взимку зубчики часнику.

Поділитися