Сусіди дивуються, що у нас картоплі завжди багато і бульби великі: ніяких хитрощів і підгодівлі “в лунку”

Настав час знову взятися за лопату. На сьогоднішній день є багато способів посадити картоплю, але найпростіший і практичніший – закинути картоплю в лунку і засипати землею.

Дачники винайшли стільки прийомів посадки, що можна написати дисертацію, але ми розповімо про дійсно ефективні методи.

Підготовка

Як правило, висаджуємо картоплю у відкритий ґрунт. Земля має бути заздалегідь оброблена. Можна використовувати гній, і компост підходить ідеально. Потрібно слідкувати за температурою та вологістю землі. Не треба стрімголов бігти садити картоплю, бо всі приступили до посівних. Можливо, у вас ще не прогрілася земля. Не страшно, якщо посадите пізніше, зате в більш теплу та комфортну погоду.

Нехай перед посадкою бульба позасмагає на сонечку, за одне визначте, яке активно пускає паростки. Намагайтеся не змішувати сорти. Бульби не повинні бути великими, достатньо розміру з куряче яйце. По сортах радити нема рації – господар-барин. Від ранніх до пізньостиглих. Якщо вам не до поспіху, підійдуть середньостиглі та пізні сорти. Вони визрівають ще до заморозку, при цьому дають багатий урожай та добре зберігаються.

Посадка

Місце посадки рекомендується міняти щороку, ділянка повинна бути рівною, бажано на сонячній стороні. Якщо раніше там росли такі культури як огірки, кабачки, боби, злаки, буряк, часник і цибуля, то сміливо на їх місці можна висаджувати картоплю (тільки на користь). Якщо ви маєте достатню кількість землі, чудовим варіантом підійде цілина. Не рекомендується саджати бульби у місцях, де раніше були: капуста, томати, солодкий перець та баклажани. Щодо посадки не потрібно нічого винаходити. Садимо під лопату, паростками вниз.

Поради садівника: як отримати якісний врожай картоплі без підголівлі
Поради садівника: як отримати якісний врожай картоплі без підголівлі

Помірний догляд

Картопля, як і будь-яка рослина, любить догляд і увагу – її теж має бути в міру. Обробили картоплю, пропололи – дайте спокій на тиждень. Не потрібно поливати під яскравим сонцем. Не потрібно напихувати всілякими добривами і витрачати гроші на підживлення. У вас повно органіки навколо.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини