Рубрики: Цікаве

Ці сорти картоплі садила і буду садити постійно: з одної виходить найкраще пюре, друга відмінно смажиться

Для вирощування картоплі на власному городі вам знадобляться не лише знання про те, як правильно це робити, але й вірно обраний сорт культури. Ділимось порадами!

Картоплю використовують у неймовірно великій кількості страв, але жодне частування не буде настільки смачним, якщо ви обрали недостатню ніжну картоплю. У випадку, якщо ви вирощуєте бульбу на власному городі, це вирішує ситуацію, адже ви можете самостійно обрати улюблений сорт. Пропонуємо звернути увагу на декілька дійсно хороших варіантів – ця картопля дасть щедрий врожай, а плоди будуть неймовірно солодкими та смачними.

Який обрати сорт картоплі

Перший сорт картоплі, на який варто звернути увагу, це “Удача”. Назва бульби говорить сама за себе – вона настільки врожайна, що деякі городники, які вперше мають справу з цією картоплею, дивуються. Так, за правильної агротехніки ви можете зібрати до 500 кілограмів плодів з однієї сотки. Найчастіше одна картоплина важить від 150 грамів і має злегка овальну форму. Особливий ніжний смак і помірна кількість крохмалю у складі підкупає городників.

Експерти назвали найкращий сорт картоплі для вирощування у відкритому ґрунті, який дає багато врожаю

А ось ранній сорт “Імпала” не такий врожайний, як попередня “Удача” – з сотки ви можете зібрати до 350 кілограмів. Проте, така картопля ідеально підходить для смаження – вона не прилипає до сковорідки, на ній легко утворюється смачна й хрустка скоринка, а всередині вона залишається солодкою та ніжною. Крім того, такий сорт набагато менше страждає від шкідників і хвороб.

Експерти назвали найкращий сорт картоплі для вирощування у відкритому ґрунті, який дає багато врожаю

Картопля “Синьоока” – також ідеальний варіант для вирощування у відкритому ґрунті. Для того, аби отримати щедрий врожай, достатньо її посадити. Плоди досягають розмірів до 200 грамів, а з однієї сотки ви можете отримати до 480 кілограмів картоплі.

Поділитися