Рубрики: Цікаве

Цей огірок сіяла і буду сіяти завжди: найсолодший. Найкращі гібридні сорти, які ростуть безпроблемно і щедро

Вирощування огірків – справа, без якої не може ні один городник. Для щедрого врожаю потрібно обов'язково знати, який сорт обрати. Ділимось назвою.

Від вибору сорту огірків залежить багато – наскільки щедрим буде врожай, наскільки соковитими виявляться плоди та наскільки багато зусиль доведеться докласти, аби виростити овочі. Розповідаємо про ті види огірків, які мають найбільшу популярність серед експертів і досвідчених городників. Культура таких сортів є майже безпроблемною, а її плоди відрізняються особливим солодкуватим смаком і соковитістю.

Найврожайніший сорт огірків

Популярним сортом огірків є молдавський “Роднічок”, який багато років тому винайшла молдавські селекціонери. Такий сорт запилюється бджолами, вони мають привабливий вигляд, завдяки чому мають популярність серед тих, хто вирощує врожай на продаж. Крім того, такі огірки чудово підходять для приготування консервацій, адже є хрусткими та щільними.

Який сорт огірків треба обрати, аби отримати максимум врожаю з грядки у відкритому ґрунті

А ось “Джерело” – це вже вдосконалений український сорт огірків, який є покращеною версією молдавського варіанту. Така рослина набагато краще витримує перепади температури, є стійкою до хвороб і шкідників. Огірки цього сорту так само потрібно вирощувати тільки у відкритому ґрунті, адже його також запилюють бджоли. Плоди мають красивий вигляд, добре смакують та виростають не гіркими, а солодкими.

Який сорт огірків треба обрати, аби отримати максимум врожаю з грядки у відкритому ґрунті

Ще один український сорт огірків – “Конкурент”. Його особливість полягає в тому, що він особливо стійкий до борошнистої роси, а також має відносно високу врожайність. Плоди цього сорту не будуть гіркими, а тому чудово підійдуть для приготування свіжих салатів і консервацій на зиму.

Поділитися