Рубрики: Цікаве

Дивовижна та безпроблемна троянда мого саду: неперевершений сорт, який порадила сусідка. Цвіте все літо

У сучасному світі троянди залишаються одними з найпопулярніших квітів. "Боніка" є ідеальним вибором серед садівників і любителів троянд завдяки своїй красі.

Троянди вирощували в Єгипті, Китаї, Персії та Індії тисячі років тому. Вони були символом краси, любові та влади. Троянди використовувалися в різних культурах для прикраси садів, церемоній та обрядів. “Боніка” – це сорт троянди, який відомий своєю стійкістю до хвороб і довгим періодом цвітіння. Він вирощується як у садах, так і у контейнерах, і зазвичай відзначається своїми яскравими, великими квітами та довгою тривалістю цвітіння. Боніка є дуже популярним вибором серед садівників завдяки своїй красі і витривалості.

Кущ досить розлогий, 1-1,2 метра завширшки і близько метра заввишки. Форму куща можна сформувати під свою ділянку. Якщо когось не влаштовує розлогий кущ, пагони можна обрізати коротше і зробити його “стрункішим”, округлим і не таким високим. Кущ може рости в півтіні і на сонці, в групових посадках. Квіти мають ніжний, приємний не дуже сильний аромат. Придатний для зрізання. Якщо квіти не обрізати, то до осені з’являються плоди, схожі на шипшину. Сорт зимостійкий. Так ось, Боніка зимостійкий сорт троянди. Багато садівників не вкривають її на зиму.

Обираємо правильний сорт троянди: поради спеціалістів

Вона чудово почувається в будь-яку погоду. Після дощів вона не втрачає свого вигляду. Але якщо стоїть виснажлива спека, то квіти набагато швидше вигоряють і відцвітають. Цвіте троянда великими суцвіттями від 5 до 15 бутонів. Цвіте кілька разів за сезон, починаючи з червня до самих заморозків. Одні квіти відцвітаю, інші зацвітають, і так протягом літа. На початку цвітіння квіти мають дуже гарний ніжно-рожевий колір. Через пару днів бутон повністю розкривається, квітка вигоряє. Це, ми вважаємо, єдиний недолік Боніки. Але якщо вчасно їх обривати, то кущ не втрачає свого ошатного вигляду. Тепер про хвороби. Це напрочуд стійка до хвороб троянда. Її досить профілактично обробляти протягом сезону фунгіцидами.

Поділитися