Рубрики: Цікаве

Мої півонії стали візитівкою села, бо завжди підживлюю тільки цим: хитрощі, які відомі одиницям садівників

Незважаючи на те, що кущі півонії навіть без суцвіть виглядають ефектно, все ж заворожують вони нас саме своїми квітами.

Не кожен квітникар може похвалитися яскравим пишним і тривалим цвітінням своїх улюбленців.

Швидше за все причина в неправильному підживленні. Якщо висадку та підживлення півоній робили правильно, то перші два роки внесення добрив вони не потребують.

Підгодовувати потрібно, коли червоні паростки, що з’явилися, досягнуть 80 сантиметрів у довжину.

В цей період потрібно допомогти рослині сформувати потрібну кількість стебел і листя.

Використовують для цього азотовмісні добрива.  Наприклад, можна одну столову ложку аміачної селітри розвести в 10 літрах води. Отриманого об’єму вистачить для підживлення одного куща.

Вносити добрива потрібно під корінь.

Чим підживити півонії під час цвітіння

Замість аміачної селітри можна використовувати сечовину, вміст азоту в ній ще більше. Просто розсипте сірникову коробку добрива навколо куща на відстані 20-30 сантиметрів. Також можна до добрив додати трохи калійного підживлення. Під один кущ вносять 10-15 грам сірчанокислого калію і 20-25 грам сечовини. Всі кореневі підживлення необхідно вносити тільки у вологий грунт, тому за кілька годин до внесення добрив рясно полийте кущі півонії.

Можна замінити мінеральні добрива на органічні і скористатися, наприклад, настоєм коров’яку. Для цього одну частину коров’яку розводять в п’яти частинах води. Отриману суміш настоюють протягом 1 тижня. Далі настій розводять водою у співвідношенні один до десяти на один кущ.

Вдруге підживлення вносять, коли у піонів з’являються бутони. На цьому етапі азоту рослини потребують менше. Але їм дуже потрібні калій і фосфор. Можете скористатися наступним добривом. Змішайте 10 грам сечовини, 15 грам сірчанокислого калію, 20 грам суперфосфату. Потім розсипте добриво навколо куща і закладіть в грунт. Або можете використати такий спосіб: до 10 літрів розведеного настою коров’яку додайте 1 літр деревної золи і дайте настоятися протягом 1 години. Після цього полийте півонії під корінь з розрахунку 2 літра на 1 кущ.

Третю підгодівлю проводять на самому початку цвітіння для його продовження. В цей час півоніям потрібні калій і фосфор. Можна внести під кущі 15 грам сірчанокислого калію і 20 грам суперфосфату. А можна перед самим початком цвітіння провести підживлення борною кислотою по листу. Для цього 5 грам борної кислоти розчиніть в одному літрі гарячої води, потім доведіть кількість розчину водою до 10 літрів і обприскуйте рослини.

Поділитися