Щоб отримати часник до 10 см у діаметрі, грядку потрібно готувати раніше та садити раніше: золоті методи

Тепер можна буде скоротити грядки за рахунок підвищення врожаю. Цього року часник виросте на славу – 7-10 і більше см у діаметрі. У цій статті розповімо про основні особливості підвищення врожаю.

Раніше готуйте грядку

Як тільки звільнилося місце, починайте готувати грядку. Парадокс полягає в тому, що ми намагаємося будь-яку культуру посадити в найбільш рихлу і м’яку землю, а часник треба садити в землю, що вже осіла. Так, часнику потрібен теж повітря в ґрунті, повітропроникний ґрунт, але треба врахувати, що ми садимо його, на відміну від інших культур, під зиму. У момент посадки йому якраз не потрібний повітряний ґрунт.

Земля тим часом під впливом опадів починає сідати. Коріння пресуються, сплющуються, знову відростає, знову сплющується в міру усадки. Чи легко рослині за таких умов утворити потужну мочку? Принаймні ресурсів буде витрачено більше, ніж потрібно. А потім ми дивуємось, що часник зійшов жовтий. Це означає, що він спочатку ослаблений. Навесні – так, потрібний повітряний ґрунт, розпушуйте собі на здоров’я і допомагайте часнику отримати кисень. А восени ви розпушувати не будете! Як мінімум, тижнів 2 після розпушеня грядка повинна постояти в спокої. Коли рихлимо землю мотоблоком, він глибоко бере, тому таким грядкам для осідання землі потрібно більше часу – місяць.

Садівники назвали найкращі методи посадки часнику
Садівники назвали найкращі методи посадки часнику

Спочатку вносимо фосфорні добрива

Восени часнику знадобиться насамперед фосфор, тому можна спростити процес внесення добрива. Для цього поливаємо грядку розчином золи: на відро води розмішуємо 1 склянку золи і рясно проливаємо грядку.

Можна при перекопуванні внести золу. Азотні добрива можна внести пізніше чи навіть навесні, тому що вони легко вимиваються із ґрунту. Деякі садівники прямо в посадкову лунку сиплють золу і саджають на неї часник – урожаю можете не дочекатися.

Загальновідомі терміни посадки часнику – за 2 тижні до настання заморозків. А краще садити у вересні. Гарних врожаїв!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини