Рубрики: Цікаве

Щоб отримати часник до 10 см у діаметрі, грядку потрібно готувати раніше та садити раніше: золоті методи

Тепер можна буде скоротити грядки за рахунок підвищення врожаю. Цього року часник виросте на славу – 7-10 і більше см у діаметрі. У цій статті розповімо про основні особливості підвищення врожаю.

Раніше готуйте грядку

Як тільки звільнилося місце, починайте готувати грядку. Парадокс полягає в тому, що ми намагаємося будь-яку культуру посадити в найбільш рихлу і м’яку землю, а часник треба садити в землю, що вже осіла. Так, часнику потрібен теж повітря в ґрунті, повітропроникний ґрунт, але треба врахувати, що ми садимо його, на відміну від інших культур, під зиму. У момент посадки йому якраз не потрібний повітряний ґрунт.

Земля тим часом під впливом опадів починає сідати. Коріння пресуються, сплющуються, знову відростає, знову сплющується в міру усадки. Чи легко рослині за таких умов утворити потужну мочку? Принаймні ресурсів буде витрачено більше, ніж потрібно. А потім ми дивуємось, що часник зійшов жовтий. Це означає, що він спочатку ослаблений. Навесні – так, потрібний повітряний ґрунт, розпушуйте собі на здоров’я і допомагайте часнику отримати кисень. А восени ви розпушувати не будете! Як мінімум, тижнів 2 після розпушеня грядка повинна постояти в спокої. Коли рихлимо землю мотоблоком, він глибоко бере, тому таким грядкам для осідання землі потрібно більше часу – місяць.

Садівники назвали найкращі методи посадки часнику

Спочатку вносимо фосфорні добрива

Восени часнику знадобиться насамперед фосфор, тому можна спростити процес внесення добрива. Для цього поливаємо грядку розчином золи: на відро води розмішуємо 1 склянку золи і рясно проливаємо грядку.

Можна при перекопуванні внести золу. Азотні добрива можна внести пізніше чи навіть навесні, тому що вони легко вимиваються із ґрунту. Деякі садівники прямо в посадкову лунку сиплють золу і саджають на неї часник – урожаю можете не дочекатися.

Загальновідомі терміни посадки часнику – за 2 тижні до настання заморозків. А краще садити у вересні. Гарних врожаїв!

Поділитися