Кислий ґрунт – не вирок. Висадила ці гарні та оригінальні квіти для клумби: у сусідів такі не ростуть

Щоб створити в саду гарний квітник, зовсім не обов'язково витрачати багато часу і сил. Багато декоративно-квітучих рослин невибагливі до догляду: вони потребують тільки сонячного світла та поливу.

У цій статті поділимося добіркою найневибагливіших квітів для дачі, які допоможуть прикрасити клумбу без особливого клопоту. Також розповімо, як правильно спланувати місце для квітника.

Де розміщувати невибагливі квіти?

При виборі місця для посадки враховуйте: Правила ландшафтного дизайну: важливо, щоб квітник поєднувався з іншими елементами ландшафту, не порушував цілісність картини. Строки цвітіння:є ранньо і пізньоквітучі види. Бажано зробити і весняні, і літньо-осінні клумби, щоб сад був красивим та яскравим протягом усього сезону. Розміри території: строкате різнобарв’я виграшно виглядає тільки на великій ділянці.

На невеликій площі краще розбити клумбу з 1-2 сортів. Традиційні місця для квітників — газон, довкола будинку, по краях доріжки, уздовж паркану, біля альтанки. Яскраві квітучі рослини у поєднанні з декоративно-листяними культурами оживлять альпійську гірку. Майже всі посадки складаються з рослин одного виду, що у поєднанні із чіткою геометрією відповідає концепції мінімалізму. Погодьтеся, зручно, коли можна заздалегідь оцінити результат. Готовий план легше втілити, ніж абстрактну ідею: все вийде з першого разу, і нічого не доведеться переробляти.

Невибагливі квіти для дачі: особливості видів рослин

Невимогливість до умов утримання зовсім не означає, що такі рослини виглядають гірше за своїх примхливих родичів. Є багато гарних невибагливих квітів для клумби, і наша добірка допоможе цьому переконатися.

Петунія

Один із найпопулярніших квітучих однорічників. Садівники люблять його за різноманітність відтінків та невибагливість. Різнокольорові петунії привабливо виглядають не тільки на клумбах, але також у вазонах. Квітнути починають у червні, закінчують у вересні. Рослина стійка до хвороб та шкідників, не вимагає складного догляду: йому потрібні лише періодичний полив та прополювання. Петунія світлолюбна. Вирощувати її можна як із насіння, так і розсадою у травні-червні.

Волошка садова

Трав’янистий однорічник висотою 50-60 см. Від лугового родича відрізняється більшими квітками різноманітного забарвлення: вони бувають синіми, білими, бузковими або рожевими. Цвісти волошка починає в червні і продовжує до вересня. Рослина спокійно переносить капризи погоди, може витримати невеликі короткочасні заморозки. Так само добре почувається і на сонці, і в тіні. Віддає перевагу сухому ґрунту, не виносить перезволоження. Вирощувати волошки можна як з насіння, так і з розсади.

Садівники назвали невибагливі сорти квітів для клумби
Садівники назвали невибагливі сорти квітів для клумби

Календула (нігтики)

Цей популярний однорічник із яскравими жовтими або помаранчевими суцвіттями вирощують не лише як лікарську, а й як декоративну культуру. Стебла можуть рости до 50 см у висоту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини