У подруги в туалеті висить “лавровий мішечок”, а ми дивувались, навіщо він там потрібен: і собі повісила

Сьогодні ми вирішили розповісти вам, як звичайнісінький лавровий лист робить справжнісіньке домашнє диво. У чому користь ароматного листя? Якщо розібратися, корисностей безліч.

“Лаврушка” – вірний помічник для надання килимовим покриттям колишньої м’якості та свіжості. Потрібно приготувати спрей, після обробки яким килими знову набувають свого зовнішнього вигляду, стають шовковистими, м’якими. Такий розчин ліквідує кліщів, що утворюються від пилу і всілякі шкідливі бактерії.

Як приготувати лавровий спрей? Робиться це дуже просто!

Цей спосіб нагадує маринад для огірків. У металеву ємність потрібно влити воду, небагато, досить літра. У цю воду додаємо близько 7 листочків. Далі кип’ятимо наш “килимовий маринад” близько 10-15 хвилин. Якщо ви хочете, щоб килими пахли, як на східному базарі, посиліть аромат. Просто додайте в спрей трохи кориці у порошку та парочку гвоздичок. Але якщо у вас килими світлого кольору, від гвоздики варто відмовитись. Як тільки відвар повністю охолоне, переливаємо його в розпилювач.

Обробляємо килими із значної висоти, щоб килими не ставали мокрими. Інакше їх досить проблематично висушувати. Далі нам потрібно почекати 20 хвилин. Потім просто пилососимо килими. Завдяки спеціям квартира перетвориться на справжній ароматний сад. Процедура абсолютно нескладна, і ви можете робити її хоч щодня, якщо дозволяє час. Вбиваємо відразу двох вухатих зайців – відновлюємо килимові покриття та освіжаємо повітря у квартирі.

Як зробити справжній ароматизатор з натурального інгредієнта: порада спеціаліста
Як зробити справжній ароматизатор з натурального інгредієнта: порада спеціаліста

Неприємні запахи у квартирі? “Лаврушка” нам на допомогу!

Влаштовуємо просту та бюджетну ароматерапію для дому. Коли вона допомагає?

Отже, нам потрібно:

Просто кип’ятимо воду в тандемі з лаврушкою. Кількість листків та води довільна, зазвичай краще у співвідношенні 1 літр води/5-6 листків. При кип’ятінні ми не закриваємо кришкою. У цьому і є весь сенс нашої “ароматерапії”. Нехай парок, що приємно пахне, сам наповнює кухню та решту квартири.

Фірмові лаврові мішечки

Сухі парфуми для того, щоб забезпечити свіжість санвузла. Щоб аромату нічого не перешкоджало, є сенс взяти сітчастий мішечок. Більш щільний мішечок дасть невеликий ефект. Пропонуємо вам використовувати просто старі колготки, і зробити мішечок з них. “Лаврушку” засипаємо в мішечок. Будьте впевнені, лавр почне сумлінно вбирати негативні запахи, які поширюються в туалеті. Ми додаємо в мішечок всілякі спеції, приправи. Не бійтеся проводити експерименти з ефірними маслами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини