Рубрики: Цікаве

Давно не бачила дірок на своїй капусті, бо захищаю овоч від шкідників цим способом: без хімії і “головняку”

Вирощуючи на своєму городі овочі та фрукти ми докладаємо багато зусиль для багатого врожаю. І дуже прикро, коли плодами нашої праці "користуюься" шкідники. Сьогодні розповімо, як захистити капусту.

Перший і головний секрет чистої капусти без дірочок – це висадка загартованої, не зніженої розсади капусти, яка має більш щільне і міцне листя.

Розсада, яка спочатку вирощується або тривалий час загартовується на відкритому повітрі, під дією вітру і прямих сонячних променів не буде після висадки в грунтах сильно вражатися шкідниками.

Далі після висадки розсади капусти в грунт починаємо застосовувати один диво-засіб, а саме ефективну суміш на основі золи. Крім золи в цю суміш входять ще кілька простих і доступних компонентів, які захищають капусту від слимаків, равликів, та хрестоцвітих блішок, а також трипсів, капустяної молі та інших шкідників капусти.

Для приготування цієї простої та дієвої суміші  беремо одну літрову банку просіяної деревної золи і до неї додаємо 1 столову ложку гірчичного порошку, по 1 чайній ложці чорного меленого і червоного меленого перцю і м’ятний зубний порошок на основі крейди та м’ятної олії. Він допоможе відлякати з грядки мурах.

Як захистити капусту від шкідників

Цією сумішшю “припудрюємо” землю під капустою та на саме листя.

Застосовуйте цю суміш відразу після висадки капусти в грунт, і до моменту коли почнуть зав’язуватися качани.

А після початку утворення качанів цю суміш застосовувати потрібно тільки по землі і по нижньому листку, не потрапляючи в центр капусти.

Якщо шкідники все ж таки з’явилися і на листі є дірки, то спочатку необхідно визначити, який шкідник їсть вашу капусту.

Якщо на капусті з’являються великі дірки – це робота слимаків або равликів. Тоді на допомогу прийде полив капусти розчином 10% нашатирного спирту. В 10 літрах води розведіть 2-3 столові ложки аптечного 10 % нашатирного спирту і ввечері, коли слимаки активуються і виходять зі своїх укриттів, необхідно прямо з лійки з розпилювачем пролити цим розчином капусту і землю навколо неї.

Проведіть кілька таких обробок з інтервалом в 2-3 дні і ви позбавитеся слимаків і равликів на вашій капусті.

Поділитися