Рубрики: Цікаве

Їх простіше та дешевше купити, ніж виростити самостійно: 3 овочеві культури, від яких моє волосся стає дибом

Непрості у вирощуванні, але такі смачні овочеві культури мають неабияку популярність. Втім, варто з відповідальністю підійти до рішення вирощувати їх на власному городі.

Багато городників говорять про відомі й такі популярні культури, що вирощувати їх на власній ділянці – справжнє випробування для дачників. Таку думку пояснити та зрозуміти доволі просто. На шляху навіть до мінімального врожаю стоїть стільки проблем, що всі починають замислюватись, чи варто воно того.

Які культури важко вирощувати

Напевно, немає ні одної родини, яка б обійшлась без капусти у своєму раціоні. Цей овоч недорогий, дуже корисний для організму та смачний. Купити його на базарі – завдання, яке не складає абсолютно ніяких труднощів, а ось виростити на грядці “королеву” доволі непросто.

Часто капусту вирощують через розсаду, яка є примхливою. Сіянці можуть вирости слабкими та непридатними для пересадки у відкритий ґрунт, а капуста у процесі вирощування часто слабка до нападів шкідників. Саме тому дачники впевнені – легше та дешевше купити її на ринку.

Експерти у сфері городу назвали 3 основні культури, які доволі важко вирощувати на своїй ділянці

У випадку з кабачками – нічого важкого в їхньому вирощуванні немає. Ця культура належить до таких, які буквально ввечері посадив, а на ранок вже збираєш плоди. Втім, доцільність вирощування такого овочу спірна.

Річ у тім, що у самий розпал сезону на городі кабачки коштують дуже дешево, а сусіди по дачі, друзі та рідні постійно шукають, із ким би розділити свій врожай. Кабачків завжди виростає дуже багато, тому за наявності друзів-городників, у вас вдома точно будуть плоди.

Експерти у сфері городу назвали 3 основні культури, які доволі важко вирощувати на своїй ділянці

Огірки – ще один популярний овоч, з яким настільки багато клопоту, що останнім часом все більше дачників воліють купляти культуру на базарі, ніж вирощувати самостійно. Спочатку потрібно купити насіння, потім – виростити розсаду, а далі весь сезон треба бігати навколо кущів і стежити, аби вони залишались здоровими.

Словом, сил на огірки потрібно витрачати настільки багато, що краще залишити грядку для інших улюблених культур, а цей овоч просто купляти на місцевому ринку.

Поділитися