Готуємо чай, як у кав’ярнях: потрібен лише листовий чай та цитруси. У 10 разів смачніше звичайного!

Цей чай - не просто джерело енергії на весь день, але й чудовий спосіб зміцнити імунітет та насолодитися вишуканим смаком. Заварювання чаю перетворюється на ритуал, даруючи миттєве задоволення.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. зеленого чаю (високоякісні сорти)
  • 1 апельсин (цедра та сік)
  • 1-2 шматочки імбиру (за смаком)
  • 2 ст. л. меду (або за смаком)
  • 4 чашки води

Спосіб приготування:

Зніміть цедру з апельсина тертушкою або гострим ножем, уникаючи білої частини, яка може гірчити. Відіжміть сік. Наріжте імбир тонкими скибочками. За бажанням, можна попередньо розім’яти їх ложкою для більш насиченого аромату.

Закип’ятіть воду. Оптимальна температура для зеленого чаю – близько 80°C. Якщо немає спеціального чайника з регулюванням температури, зачекайте 2-3 хвилини після закипання, щоб вода трохи охолола.

Обираємо цитруси до дому: апельсин або мандарин
Як приготувати смачний чай: поради господиням 

Засипте зелений чай у термос або чайник для заварювання. Залийте окропом і дайте настоятися 3-5 хвилин. Тривалість настоювання залежить від сорту чаю та бажаної міцності. Для першого разу краще орієнтуватися на середній час – 4 хвилини.

Додайте до завареного чаю цедру та сік апельсина. Кількість апельсинового соку регулюйте за смаком.

Додайте мед і ретельно перемішайте до розчинення. Можете використовувати інші підсолоджувачі за смаком, наприклад, тростинний цукор, кленовий сироп або стевію.

Додайте скибочки імбиру. Для більш насиченого смаку можна використовувати більше імбиру або збільшити час настоювання. Якщо не любите гострого, додайте імбир за 30 секунд до кінця настоювання, щоб він лише трохи поділився своїм ароматом.

Розлийте чай по чашках або склянках. За бажанням прикрасьте крихтою апельсина або тонкою спіраллю з апельсинової цедри. Можете додати кілька крапель меду для краси та додаткової солодощі.

Зелений чай з апельсином, медом та імбиром – це не лише смачний, але й корисний у будь-яких ситуаціях напій. Він зарядить вас енергією завдяки кофеїну в зеленому чаї, вітаміном С з апельсина та імбиру, а також підтримає імунітет завдяки цілющим властивостям усіх компонентів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини