Рубрики: Цікаве

Мене складно вже здивувати сортами помідорів, але ці 2 гібриди – поза конкуренцією: сусіди зацінили

Це ж треба скільки життєлюбності та витривалості у цієї культури: попри всі прогнози томати вистоять, витримають всю агресію довкілля та завалять вас врожаєм.

За роки нашого захоплення сортовими томатами, надивились ми на різні дива. Ще в жодному томатному сезоні ми не відчували такі суперечливі почуття – сумніви і хвилювання на початку сезону, коли погода “хуліганила”: вдень спекотно, а ночі холодні, а в липні, коли томати почали плодоносити і настала воістину африканська спека, хвилювання переросло у розпач, що всі наші томати “згорять”.

Сорт Долоні

Краще приділяти більшу увагу томатам з високою якістю м’якоті, адже часто буває так, що сорт дуже врожайний, плоди великі, смачні, а ось м’якуш залишає бажати кращого – пухкий, при нарізці розвалюється і такі помідори, як правило, зовсім не підлягають зберіганню, при перезріванні втрачають всю красу смаку, та й у консервації перетворюються “в кашу”. Тому, при визначенні найкращих сортів сезону, після врожайності та смакових якостей завжди звертайте увагу на якість м’якоті. Високорослий (до 2-х м), великоплідний, з міцною будовою куща, лист звичайний, кисті складні – від 5 до 12 плодів.

Плоди різної форми, подовжені серця з великими гранями, що нагадують складену долоню (звідси, мабуть, і назва сорту). М’якуш малиновий, щільний, соковитий, без порожнеч, з малою кількістю насіння – суцільне помідорне “м’ясо”. Урожайність цього сорту просто зашкалює – незважаючи на спеку та перепади температур. Особливого догляду не вимагає, помідори не тріскаються, довго висять на кущі (до двох тижнів!)

Обираємо правильний сорт помідорів: поради спеціалістів

Біл Бін Селект

Чудовий сорт, який порадує врожайністю, красою, але, найголовніше, високою якістю м’якоті самих помідорів! Сорт італійського походження, однак, популярний і відомий став в Америці. Оригінальна назва – Bill Bean Select. Зустрічається також під назвою Біл Бін. Високорослий (до 2-х м), середньостиглий, великоплідний сорт, який добре показав себе як у теплиці, так і в городі. Рослини з міцними стеблами, лист регулярний, звичайний, чудово тримає важкі кисті.

Плоди – красивої округлої форми з ледь помітними гранями біля плодоніжки (нагадують наливні яблучка), у повній стиглості ніжного малинового кольору з перламутровим блиском. М’якуш дуже якісний – щільний, але водночас соковитий, цукристий, не розвалюється при нарізці. Помідори смачні, солодкі, кислинка відсутня, насичений аромат. Шикарний смак! Середня вага плодів – 400-600 г і вище.

Поділитися
Опубліковано