Рубрики: Цікаве

Цей метод посадки перців дає міцну розсаду без переростання: навіть якщо повернуться весінні заморозки

Що зробити для перцю при пересадці на постійне місце і після: щоб розсада швидко почала рости. І щоб кущі швидко вступили у плодоношення. Прості та нехитрі аграрні прийоми, які важливі для перцю.

До пересадки перець варто підгодувати

Це  потрібне для гарного укорінення. І це підживлення важливіше, ніж добрива “в лунку”. Якщо за правилами, то ґрунт має бути заправлений з осені – особливо органікою. А мінеральні добрива у сухому вигляді діють не одразу: вони повинні спершу повністю розчинитись. Потім – повинна налагодитися всмоктувальна функція кореневих волосків – все ж таки частково порушена при пересадці.

І ось поки перець “приживається”, рослини повинні бути вже міцними, сильними, щоб мати запас поживних речовин для зростання кореневої системи, для подальшого зростання зеленої маси. Перець повинен бути стресостійким: у спеку, під палючим сонцем. І встояти перед можливим похолоданням. Для цього підгодовують двома елементами: калій та фосфор.

Азотні добрива перед пересадкою не вносять: зелена маса стане соковитішою – це перцю зараз не потрібно. І стимуляція зростання надземної частини також: перець має наростити коріння. Калій сприяє зміцненню стінок мембран клітин, робить тканини листя, стебел міцними: працює на потовщення стебла, зростання у поперечному перерізі.

Фосфор – важливий і для кореневої, і для надземної частини. Чим годувати? Найпростіше – монофосфат калію (калій + фосфор). Якщо перець не надто міцний, зростання уповільнене – можна калієву селітру (калій + азот), або будь-яке комплексне добриво з символічним відсотком азоту.

Садівники назвали найкращий метод посадки перцю

Перець варто мульчувати

І на грядці, і у теплиці. Для пухкого легкого ґрунту, захисту від спеки, посухи та від холоду. Для збереження вологи. Це робить полив більш ефективним, запобігає засолюванню ґрунту. І не потрібно часто розпушувати ґрунт. Мульчуємо соломою, скошеною травою (без насіння). Є інші види органічної мульчі, є агроволокно.

Поділитися