Рубрики: Цікаве

Всього пару крапель цього копійчаного засобу і шкідники повилітають з капусти, як ошпарені: дуже просто

Найголовнішими ворогами будь-якого дачника є шкідники. Якщо не вживати жодних заходів щодо їх усунення, вони можуть повністю знищити весь врожай.

Сьогодні розберемося, які шкідники небезпечні для капусти, та як їх позбутися.

Сучасні дачники обирають народні засоби як для добрив рослин, так і в якості засобів боротьби зі шкідниками.

І це не дивно, адже вони нетоксичні та не завдають шкоди рослинам. При цьому часто вони не менш ефективні у профілактиці шкідників, ніж хімікати.

Мова йде про використання будь-якої ефірної олії, яка є природним захистом. Її користь важко переоцінити, оскільки ефірну олію застосовують у медицині та косметології, а також у саду та на городі.

Як боротися з шкідниками капусти

Цей натуральний інсектицид знищує капустяну блішку та інших шкідників, якщо розпилити його по капустяному листю.

Розчин зробити неймовірно просто! Потрібно взяти 10 літрів  води кімнатної температури і додати 10-20 крапель будь-якого ефірного масла. Ретельно перемішуємо, додаємо трохи рідкого або господарського мила в якості “прилипали” і відправляємо розчин в ємність з розприскувачем.

Перед обробкою капусти потрібно протестувати цей засіб на одній рослині. З вечора наносимо добрива, вранці дивимося на ефект. Якщо рослина добре себе почуває, то можна обробляти всі грядки з капустою. Обробляти потрібно по сухому листу без роси вранці або ввечері, коли сонця на небосхилі майже немає. Адже під сонцем рослини можуть отримати опіки в результаті обприскування.

Така обробка дозволить вам повністю захиститися від шкідників. Вони не підлітатимуть до рослин навіть близько і не залишатимуть на капусті яйця та личинки. Таку обробку необхідно повторювати 3-4 рази за сезон з інтервалом у кілька днів.

Поділитися