Рубрики: Цікаве

Припинила обрізати полуницю навесні – ягід стало втричі більше: якби хтось розповів мені про це раніше

Весна – сезон активної роботи на городі. Розповідаємо, чому насправді варто залишити у спокої полуницю та не намагатись її обрізати. Поради, які врятують ваш врожай.

Звісно, важко сперечатись із садівниками та городниками, за плечима яких багато років роботи на власній ділянці. Втім, прогресивні представники садівницького руху точно знають, що потрібно завжди досліджувати нові можливості підвищення ефективності своєї роботи на ділянці.

Чому не треба обрізати полуницю

Поширеним весняним прийомом є обрізання полуниці. Так багато років поспіль роблять тисячі садівників, проте за порадами експертів від подібного варто відмовитись. Листок звичайної полуниці, яка росте на більшості ділянок, виконує багато функцій.

Так, наприклад, навіть жовтий листок, який ми турботливо підрізаємо, насправді дуже потрібен полуниці. Поки листки на рослині повністю не висохли, вони виконують певні функції, без яких садова полуниця не може розвиватись належним чином.

Експерти розповіли всю правду про те, чому насправді не варто обрізати полуницю навесні

За спостереженнями аграріїв, на ділянках, де полуницю навесні не обрізають, рослина може давати врожай до 5 років поспіль. У випадку якщо городники воліють підрізати полуницю, то тривалість її життя та плодоносіння скорочується до 3 років максимум.

Найголовніша причина, чому варто залишити листя на полуниці, полягає в тому, що вони акумулюють у себе корисні речовини. Протягом сезону листки збирають багато вітамінів і мікроелементів, які згодом допомагають рослині формувати солодкі та соковиті ягоди.

Експерти розповіли всю правду про те, чому насправді не варто обрізати полуницю навесні

Старі й дорослі листки є джерелом корисних запасів, якими вони діляться з молодими пагонами та листочками, допомагаючи їм розвиватись. Саме тому, запевняють експерти, навесні краще обійтись без традиційного підрізання.

Поділитися