Рубрики: Цікаве

Більше не плачу над врожаєм: бабусина підготовка цибулі до посадки – 1 простий трюк і попре як на дріжджах

Цибуля одна з найулюбленіших культур у багатьох наших городників. Найдосвідченіші любителі цього корисного овочу знають, що без належного підживлення важко розраховувати на добрий урожай.

Є багато варіантів добрива для цибулі, але один варіант підживлення, за відгуками більшості досвідчених обробників. Велика цибуля – урожай умілого городника.

Головні правила посадки та вирощування цибулі

Найцінніші та найкращі добрива не допоможуть отримати хороший урожай цибулі, якщо не дотримуватись наступних умов посадки та догляду:

  • Ніколи не слід удобрювати ґрунт для цибулі свіжим гноєм, який можна використовувати тільки розведеним з водою.
  • Пам’ятайте, застосування у великій кількості органічних добрив не дозволить виростити цибулю хорошого розміру, тому що в цьому випадку посилено зростатиме її зелень.
  • Під час кореневого підживлення слідкувати за тим, щоб рідке добриво не потрапляло на перо цибулі.
  • Не забувати про обов’язкове поливання перед застосуванням підживлення.

Через деякий час, після того, як було зроблено підживлення, ґрунту знадобиться гарне розпушування. За 20-30 днів до збирання врожаю треба припинити будь-яку підгодівлю та полив. Правильне підживлення – чудова цибуля на грядці.

Про популярні мінеральні добрива

Чимало користі при вирощуванні цибулі можуть принести мінеральні підживлення, якщо при їх застосуванні суворо дотримуватися всіх рекомендацій щодо підготовки препаратів та їх правильного внесення до ґрунту. Найчастіше на один квадратний метр потрібно внести 4-5 літрів засобу, здатного збагатити ґрунт необхідними мінеральними речовинами.

Досвідчені городники з великої кількості різних розчинів нерідко віддають перевагу наступному препарату, які розчиняються в 10 літрах води: Рідке добриво Ефектон, багате на гумінові речовини, треба змішати з суперфосфатом (брати по 2 ст. л. кожного засобу). Можна додати у відро води 3 ст. л. нашатирного спирту.

Підживлюємо цибулю правильно: поради спеціалістів

Найкраще з органічних добрив

Чимала кількість городників частіше віддають перевагу органічним добривам, застосування яких набагато безпечніше для рослин і ґрунту. Наприклад, із суміші з кульбаб, кропиви з додаванням у великій кількості інших бур’янів можна приготувати досить непогану настойку для підживлення цибулі. Ці подрібнені рослини слід засипати в посуд (будь-яку ємність) великого розміру, заповнивши її на 2/3. Заливши водою і придавивши якимось вантажем, треба залишити ємність із травами на три доби у місці, де завжди тепла температура. Готовий настій треба процідити і перед застосуванням розбавляти 1 склянку цієї рідини з 5 л води. Деякі обов’язково застосовують для приготування настоїв пташиний послід, стверджуючи, що без цього не досягти належного ефекту.

Поділитися