Рубрики: Цікаве

Не найпопулярніші овочі, але я все одно їх вирощую. Чому? Бо вони приносять моєму городу стільки користі!

Деякі овочі, які не є особливо популярними, насправді варто вирощувати, адже вони можуть принести вашому городу чимало користі. Розповідаємо детальніше.

Коли ми обираємо, які овочі вирощувати на своїй ділянці, звісно, в першу чергу всі орієнтуються на те, наскільки корисна та чи інша культура для людського організму. Втім, запевняють експерти, деякі рослини можуть стати корисними не лише для вас, але й для вашого городу. Розповідаємо про такі.

Овочі, які приносять користь городу

Звісно, мова йде про сидерати. Саме ці рослини здебільшого використовують для покращення якості ґрунту та поповнення джерела корисних речовин у землі для вирощування майбутнього врожаю. Втім, якщо більшість городників і садівників звикли вважати, ніби сидерати можна використовувати тільки як добриво, насправді це не так.

Експерти розповіли про овочі, які варто посадити на своєму городі заради підвищення якості ґрунту

Наприклад, гірчиця салатна. Її на городі можна сіяти і як їстівну культуру, і з метою майбутнього закладання у ґрунт для покращення його структури. У салатній гірчиці багато корисних вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на організм.

Вживання такої культури у бутербродах, салатах та інших закусках може допомогти вам покращити апетит, регулювати обмін речовин і покращити роботу шлунку. Крім того, ви можете готувати настоянки для суглобів на основі рослини.

Експерти розповіли про овочі, які варто посадити на своєму городі заради підвищення якості ґрунту

А ось у випадку, якщо ви хочете використовувати гірчицю як сидерат і добриво, то після завершення цвітіння потрібно закладати скошену зелену масу в ґрунт. Вона допоможе відновити корисний склад землі та покращить майбутній врожай висадженої на цій ділянці культури. Експерти запевняють, що використання сидератів може замінити весняне внесення добрива.

Поділитися