Як правильно варити яйця на Великдень, щоб вони не тріскалися і шкаралупа легко відходила: поради господинь

На Великдень кожна господиня варить яйця, які потім задіюються у веселих іграх та додаються до різних страв, але дуже часто після приготування виникають певні проблеми.

Варіння яєць на Великдень – відповідальна справа, але навіть в досвідчених господинь можуть виникнути з цим проблеми. Нерідко яйця тріскаються під час приготування, а після нього шкаралупа відходить від яйця разом з великою частиною білка. Існують досить ефективні та корисні лайфхаки, як правильно це робити – редакція сайту Добрі новини підготувала кілька порад щодо правильного варіння яєць, щоб вони не тріскалися і шкаралупа легко відходила.

Якщо яйця більше тижня лежать у холодильнику, то їхній білок трохи згущується, що допомагає запобігти тріскам під час варіння. Почніть варити яйця у холодній воді, а не в киплячій. Поставте яйця в каструлю, додайте достатню кількість води, щоб вони були повністю покриті, і поставте на вогонь. Після закипання знизьте вогонь, щоб вода ледь кипіла. Варіння яєць триває приблизно 9-12 хвилин. Тривалість варіння може залежати від розміру яєць та бажаного результату (мякі, напівтверді або тверді жовтки).

Як правильно варити курячі яйця
Як правильно варити курячі яйця

Після закінчення часу варіння зняти каструлю з вогню і перемістити яйця в холодну воду або занурити під холодний струмінь води на декілька хвилин. Це допоможе зупинити процес готування і знизити тиск всередині яйця, що може допомогти легше відокремити шкаралупу. Після охолодження яйця можна обережно постукувати по поверхні стола, щоб тріщина пройшла по всій шкаралупі, а потім очистити під струмом холодної води.

Слід пам’ятати, що кожна плита і спосіб приготування на ній може трохи відрізнятися, тому треба експериментувати з часом варіння, щоб досягти оптимального результату для вас.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини