Колега по роботі поділилась золотими секретами: як доглядати за подарованою орхідею, щоб адаптувати квітку

"Скільки не дарували мені орхідей, всі загинули" - багато разів доводилося чути цю фразу від тих, кому цвітіння орхідей подобається, але як змусити її вижити в домашніх умовах - велике питання.

Багато хто вважає орхідею дуже примхливою квіткою, яку не під силу виростити квітникарю без досвіду. Щоб орхідея красиво цвіла, звичайно потрібно дотримати ряд умов її вирощування, але якщо дотримуватися простих правил, рослина буде тривалий час радувати своїм цвітінням.

Орхідеї для початківців: чи треба пересаджувати куплену в магазині орхідею?

Отже, ми підійшли до першого важливого принципу купівлі орхідеї: стан кореневої системи. У хорошому ґрунті його добре видно. Найпоширеніший варіант, через який відбувається загибель рослини, коріння, що гниє. Причина гниття коренів у нещодавно купленої орхідеї – наявність транспортувального торф стакана та неправильний полив.

Занурення кашпо по плічка у воду на 30 хвилин – саме так поливають орхідеї у магазині. Завдяки торф’яній склянці рідина вбирається і довго утримується біля коріння. Але якщо продовжувати поливати в такий спосіб орхідею і вдома, не видаливши торф стакан, від постійної вологи почнеться гниття коріння. Коли згниє коріння – справа часу, але при такому поливі воно згниє. Тому якщо хочете зберегти рослину, спочатку поливайте її протокою.

Доглядаємо за орхідеями правильно: поради спеціалістів
Доглядаємо за орхідеями правильно: поради спеціалістів

Відразу після покупки орхідею не потрібно чіпати, потім вже після того, як вона відцвіте, вдома можна буде пересадити її в горщик, в якому вона далі розвиватиметься. Жодної землі не потрібно, можна наповнити горщик, наприклад, мохом або корою дерева. Згодом підсохлі коріння потрібно буде обрізати. Також при виборі орхідеї варто зупинятися на рослині з бутонами, які ще не розпустилися, тоді орхідея буде цвісти протягом місяця.

Дістаємо рослину з кашпо, очищаємо від ґрунту. Видаляємо сухе коріння. Далі обробляємо зрізи перекисом водню та залишаємо підсохнути. Тим часом замочуємо кору для вологомісткості. Склад ґрунту, в який зазвичай потрібно саджати орхідеї: мох-сфагнум 10%, керамзит дрібний – 10%, кора – 80%. А також не забувайте оббризкати листя розчином бурштинової кислоти – для покращення адаптації.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини