На моїх овочах фітофторозу не буває ніколи: фітофтора їх сама “боїться”. 4 неочевидні хитрощі на вагу золота

Фітофтороз — справжня біда для кожного дачника. Як вивести все і за один раз? Розповідаємо у матеріалі, що потрібно зробити проти цієї неприємності.

Фітофтороз, або картопляна хвороба — одна з найпоширеніших проблем, які стикаються дачники. Охоплює ця пошесть не лише бульбу, а й з радістю знищує помідори. Вона може спричинити серйозні пошкодження урожаю, що негативно впливає на врожайність та якість продукції. Однак, з допомогою кількох простих лайфхаків, можна боротися з фітофторозом ефективно та безпечно. Поговорімо про чотири ефективних методи, які виведуть фітофтороз раз і назавжди.

Експерти розповіли про найпоширеніші міфи, що стосуються фітофтори – не варто вірити цьому
Експерти порадили, як побороти фітофтороз на городі

Хочемо запропонувати розглянути настій часнику з марганцівкою для боротьби. Часник — відомий своїми природними антибактеріальними властивостями, тому його використання може бути великим допоміжним засобом у боротьбі з фітофторозом. Для підготовки розчин часнику з марганцівкою, потрібно подрібнити 100 г городини та залити його склянкою води. Після цього, процідіть отриману суміш, розведіть у 10 л води та додайте 1 г марганцівки. Цим розчином обробляйте рослини кожні 10-15 днів.

Також у нагоді стане зола. Попіл відомий своїми антисептичними та захисними властивостями. Щоб скористатися цим методом у боротьбі з фітофторозом, опудріть міжряддя між рослинами згорілою деревиною через тиждень після висадження розсади. Повторіть цю процедуру, коли починають формуватися плоди.

Які рослини не можна удобрювати золою – городники розповіли про поширені помилки під час догляду за ділянкою
Експерти порадили, як побороти фітофтороз на городі

Гнила солома або сіно можуть бути використані для приготування настою, який допоможе у боротьбі з фітофторозом. Залийте один кілограм гнилої соломи 10 л води, додайте жменю сечовини та залиште настоятися протягом 3-4 днів. Після цього, обприскуйте рослини цим настоєм через 1,5-2 тижні.

Проти фітофторозу також допоможе розчин молока з йодом. Розчиніть 1 л продукту в 10 л води та додайте 15 крапель йоду. Цим розчином обприскуйте помідори кожні два тижні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини