Рубрики: Цікаве

Щоб збирати полуницю розміром з кулак, дайте їй це “рідке золото” в кінці квітня: лийте 0,5 л під кущ

Солодка та ароматна полуниця – найчастіший "мешканець" городів у нашій країні. Догляд за цією ягодою не вимагає великих зусиль, а ось урожайність маленьких кущиків просто вражає.

Однак, щоб збирати соковиті ягоди відрами, полуницю необхідно періодично підгодовувати. Сьогодні ми розповімо про те, яке добриво найкраще підійде цій садовій культурі.

Дріжджі широко використовуються багатьма дачниками для приготування ефективних підживлень. Добре на них реагує і полуниця. Дріжджі багаті амінокислотами, жирними кислотами, вітамінами групи В, а значить здатні прискорити дозрівання плодів, наситити клітини рослин поживними елементами, активізувати зростання, зміцнити кореневу систему, продовжити плодоношення, а також допомогти розвинутися розеткам та вусам.

До того ж такий засіб підвищить якість ґрунту, покращить її структуру, забезпечить корисними мікроорганізмами та захистить рослини від деяких хвороб. Однак використовувати дріжджове підживлення необхідно в міру, адже його надлишок   може призвести до дефіциту кальцію та калію, без яких неможливе правильне зростання культур.

Просто внесіть цей копійчаний засіб під кущ полуниці і збирайте багатий врожай

Для приготування ефективного добрива 1 чайну ложку сухих дріжджів розчиняємо в 1 літрі теплої води, додаємо 1 чайну ложку цукру та залишаємо на 2 години.

Готовий склад розводимо 4-ма літрами чистої води і поливаємо полуницю під корінь.Важливо пам’ятати, що такий засіб необхідно використовувати відразу – зберігати його довго не можна, інакше воно втратить усі свої властивості.

Тож неодмінно скористайтесь нашими рекомендаціями, які не потребують фінансови витрат, але при цього показують неймовірну ефективність. Щедрого вам врожаю!

Поділитися