Рубрики: Цікаве

Терміново дайте капусті сіль і будете збирати врожай причепами аж до осені: шкідники теж підуть

Коли на капусті починають з'являтися перші листочки, її тут же починають атакувати різні шкідники. Дачники панікують, але ми розповімо, як швидко впоратися з такими нападками народним засобом.

Йтиметься про соляний розчин, основною перевагою якого є висока ефективність та екологічна безпека.

У ньому немає хімії, токсинів та агресивних сполук. Соляний розчин легко впорається з капустяною мухою та її личинками, що поїдають корінь, капустяною білянкою, яка поїдає капустяні листочки, а також зі слимаками та равликами. Цих комах приваблює запах капусти, і вони харчуються м’якоттю молодих і соковитих листків.

Щоб приготувати такий ефективний соляний розчин необхідно спочатку зрозуміти, проти кого ми збираємося боротися. Якщо ви впевнені, що капусту атакує один із вищезгаданих шкідників, необхідно у відро налити десять літрів води, всипати одну склянку солі та ретельно розмішати до повного розчинення кристалів.

Як підживити капусту на позбутися шкідників

В основі капустяного стебла необхідно зробити невелику лунку, і в неї влити розчин, щоб він потрапляв під стебло, а не на листя. У поглиблення, що утворилося після поливу, потрібно вилити просипати деревну золу, щоб компенсувати нестачу калію, і повернути грунт на своє місце в лунку. Для інших шкідників можна використовувати менш концентрований засіб, де на одне відро води розводиться всього дві ложки солі і дві ложки порошку гірчиці.

У цьому випадку необхідно не поливати рослину під стебло, а обприскувати по листку.

Не забувайте, що правильний догляд за капустою включає регулярний полив і видалення бур’янів. Важливо також контролювати шкідників і застосовувати відповідні заходи захисту.
Ретельний догляд допомагає забезпечити здоровий ріст і багатий врожай капусти.

Поділитися