Рубрики: Цікаве

Мені подарували ці поради, як вирощувати розсаду капусти: тепер росте, як бур’ян. Міцна, але не витягується

Вирощування капусти на власній ділянці найчастіше починається з розсади. Розповідаємо, як доглядати за сіянцями, аби вони не витягувались, але виростали швидко.

Ті, хто вирощує розсаду капусти, точно стикався з проблемою, коли вона витягується та виростає занадто слабкою, щоб її пересаджувати. Ба більше, якщо ви колись купували вже готову розсаду, то мали змогу порівняти її зі своєю.

Так, у багатьох дачників спостерігається тенденція вирощувати сіянці неправильно. Саме через це вони занадто витягуються та не можуть прижитись у відкритому ґрунті. Для того, аби вирішити проблему, достатньо зануритись в аналіз помилок.

Як вирощувати розсаду капусти

Перша причина, чому розсада може витягуватись – намагання якомога швидше виростити сіянці. У такому разі дачники й городники часто підвищують температуру, буквально створюючи для капусти тепличні умови.

Експерти розповіли про основні правила вирощування розсади у домашніх умовах

Найкраща температура для вирощування розсади капусти становить +20 градусів, а все, що вище цієї позначки, може спричинити неправильний розвиток і формування розсади. Саме тому експерти радять дотримуватись припустимої для капусти температури.

Крім того, впливати на те, що розсада витягується, може й те, що ви занадто близько одне до одного й густо висадили насіння. Річ у тім, що в такому разі сіянці заважають одне одному, а тому прагнуть витягнутись, аби їм не було тісно.

Експерти розповіли про основні правила вирощування розсади у домашніх умовах

Звісно, капуста полюбляє воду, втім усе повинно бути в міру та у потрібний момент. Так, наприклад, найбільше рослина потребує зволоження на етапі, коли насіння намагається проклюнутись, а також, коли починають формуватись качани. В усі інші моменти краще поливати помірно, але не допускати пересихання.

Поділитися