Рубрики: Цікаве

Ці 3 найпопулярніші культури не бояться спекотного літнього сонця: що садити на городі, якщо немає затінку?

Багато запитань виникає у городників, на ділянці в яких складно знайти затінок. Чи можливо вирощувати хоча б щось на такому городі та які культури пристосовані до подібних умов?

Останнім часом клімат стрімко змінюється. В регіонах, де раніше було багато дощів, тепер замість вологи сонце й засуха. Ба більше, експерти з клімату прогнозують лише ще більше потепління у всіх куточках світу, а тому городникам і дачникам доводиться пристосовуватись до нових умов.

Звісно, задача виростити врожай на городі, де немає затінку, та ще й в умовах глобального потепління – задача із “зірочкою”. Втім, на сьогодні городникам доступно чимало культур, які насправді можуть спокійно рости навіть у засуху та під спекотним сонцем.

Які овочі ростуть на сонці

Перша надзвичайно популярна культура, яка легко може витримати засуху – кабачки. Вони мають глибоку кореневу систему й розлоге поверхневе коріння, що буквально дозволяє викачувати всю вологу з глибин ґрунту. Хоча вони можуть рости навіть у засуху, краще час від часу поливати рослину.

Експерти назвали найпопулярніші овочі, які легко ростуть на ділянках під спекотним сонцем

Після укоріненні розсади деякі з сортів томатів можуть подарувати вам щедрий врожай навіть в умовах тимчасової або постійної засухи. Звісно, залишати їх зовсім без води не можна, але декілька сеансів поливу вони здатні пропустити.

Насправді, недостатня кількість води – ключ до отримання соковитих й ароматних плодів. У таких умовах коріння буде шукати вологу глибоко в ґрунті, а тому вам вдасться виростити насичені томати. Для таких умов чудово підходять більшість сортів томатів чері.

Експерти назвали найпопулярніші овочі, які легко ростуть на ділянках під спекотним сонцем

Баклажани – високі рослини, які потрібно підв’язувати, втім це того вартує. У результаті ви отримуєте чимало смачних плодів, які можна спокійно вирощувати навіть в умовах засухи.

Поділитися